Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Initiatieven in de gemeente

Zevenaar zit thuis, maar niet stil. Momenteel zijn er veel bedrijven en inwoners die iets voor en met elkaar doen. In straten, wijken en dorpen ontstaan allerlei ideeën en initiatieven. Denk aan boodschappen voor elkaar doen of de hond van een ander uitlaten.

WeHelpen

De website WeHelpen brengt vraag en aanbod samen. Zoekt u hulp of heeft u juist tijd over om iemand te helpen? Geef het door en hopelijk vindt er een match plaats.

Subsidie voor initiatieven tegen eenzaamheid

Brengt u in deze coronaperiode mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen ? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt de Provincie Gelderland mogelijk de kosten.

Stichtingen, verenigingen en groepen van 3 of meer inwoners kunnen vanaf 16 april subsidie aanvragen voor plannen die de sociale verbindingen ‘in coronatijd’ versterken. De plannen moeten na 11 maart 2020 zijn of worden uitgevoerd. De provincie vergoedt – onder voorwaarden – alle kosten tot maximaal € 10.000.Allerlei initiatieven zijn mogelijk. Kijk hier voor meer informatie op de website van Provincie Gelderland.