Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Informatie voor ouders en verzorgers

Middelbare scholen kunnen na de zomervakantie weer helemaal open. Sinds juni kunnen leerlingen in het voorgezet onderwijs gedeeltelijk weer naar school onder voorwaarde dat de anderhalvemetermaatregel wordt nageleefd. Basisscholen zijn sinds 8 juni weer volledig open.

Op de website van de Rijksoverheid zijn veelgestelde vragen en antwoorden te vinden voor ouders, scholen en kinderopvangorganisaties. De gemeente Zevenaar heeft contact met de scholen en kinderopvang m.b.t. de maatregelen.

Onderwijs en kinderopvang

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook op de kinderopvang en het basisonderwijs.
  • Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt voor alle leerlingen (ongeacht leeftijd) op de middelbare scholen, die na de zomervakantie weer volledig open gaan; de 1,5 meter tussen leerling en onderwijspersoneel blijft wel van kracht.
  • Met ingang van het nieuwe studiejaar mogen er weer meer onderwijsactiviteiten plaatsvinden op mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten. Hier houden studenten 1,5 meter afstand tot anderen.

Noodopvang gemeente Zevenaar

De noodopvang die er nu nog is (in de avond/nacht/weekend voor ouders die in de zorg werken) loopt door tot en met 30 juni. Op de site van de Rijksoverheid is terug te lezen dat vanaf 1 juli geen noodopvang meer geboden hoeft te worden. Mochten ouders toch behoefte hebben aan extra opvang dan kunnen zij dit op de gebruikelijke manier aanvragen bij kinderopvangorganisaties en gastouders.

Hulp

Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen.

Wat kunt u als ouder doen om spanningen thuis te voorkomen?

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vindt u betrouwbare opvoedinformatie met tips voor deze bijzondere periode. Kijk ook eens op www.opvoeden.nl.

Zijn de spanningen al opgelopen?

Zijn de tips onvoldoende en wilt u zelf iemand spreken dan kunt u met vragen terecht bij de vragenlijn van de Jeugdgezondheidszorg.

  • Vragenlijn Jeugdgezondheidszorg GGD 0-4 jaar: 088-3556850 van 9.00-17.00 uur. U krijgt direct een jeugdverpleegkundige aan de lijn.
  • Vragenlijn Jeugdgezondheidszorg GGD 4-18 jaar: 088-3556000 van 9.00 -17.00 uur. U of uw kind kunt via deze lijn in contact gebracht worden met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige die verbonden is aan de school van uw kind.

Is er meer nodig?

Mocht de inzet van jeugdhulp of noodopvang nodig zijn dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zevenaar.