Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Informatie voor ondernemers

De Rijksoverheid heeft diverse regelingen voor ondernemers die door de coronacrisis in zwaar weer terecht zijn gekomen. Ondernemers die vragen (of ideeën) hebben kunnen terecht bij het Liemers ondernemersportaal.

Ondernemers die vragen (of ideeën) hebben kunnen terecht bij het Liemers Ondernemersportaal.

Gemeentelijke belasting - toeristenbelasting

Gemeentelijke belasting

Noodlijdende bedrijven, verenigingen en instellingen die kunnen uitleggen dat zij door de uitbraak van corona  in betalingsproblemen zijn gekomen, kunnen digitaal uitstel van betaling aanvragen bij de invorderingsambtenaar. In overleg met de aanvrager zal dan de betaaltermijn(en) worden vastgesteld. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, informeren wij u.​

Toeristenbelasting gemeente Zevenaar​

Belastingjaar 2019​

De aanslag toeristenbelasting 2019 heeft u nog niet ontvangen. U heeft de toeristenbelasting 2019 al wél ontvangen van de toerist. U heeft inmiddels een aangiftebiljet ontvangen met het verzoek deze binnen een maand ingevuld te retourneren. Op basis van het ingevulde aangiftebiljet wordt de hoogte van de aanslag bepaald. Normaal gesproken ontvangt u de aanslag toeristenbelasting in de zomerperiode. Mogelijk stellen we het tijdstip van het opleggen van deze aanslag uit.

Belastingjaar 2020​

De voorlopige aanslagen toeristenbelasting 2020 worden niet opgelegd. U ontvangt in 2021 meteen een definitieve aanslag. Hierdoor hoeft u de toeristenbelasting niet voor te schieten. We hopen u hiermee op dit moment wat financiële ruimte te bieden.​

Regelingen

Alle regelingen Rijksoverheid

Op de site van de Rijksoverheid zijn alle regelingen op een rijtje gezet. U ziet hier ook waar de desbetreffende regeling aangevraagd kan worden.

Subsidies provincie Gelderland

De provincie Gelderland heeft diverse subsidieregelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken.

KVK Coronaloket

Op het KVK coronaloket vindt u informatie, een regelingencheck, veelgestelde vragen en ondernemers initiatieven.