Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Informatie voor ondernemers

Veel ondernemers zitten door de coronacrisis in zwaar weer. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar u gebruik van kunt maken (zie tab ‘Overig’). De Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3) is aan te vragen via RSD de Liemers.

Ondernemers die vragen (of ideeën) hebben kunnen terecht bij het Liemers Ondernemersportaal.

Tozo 3

Tozo 3

Op 28 augustus is opnieuw een verlenging aangekondigd van de Tozo-regeling (Tozo 3). Tozo-2 is per 30 september gestopt. Vanaf 1 oktober geldt Tozo-3. 

Elke ondernemer of ZZP’er die woonachtig is in de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar kan een Tozo-3 aanvraag indienen. Een ondernemer die de afgelopen 3 maanden al Tozo-2 kreeg, kan een verlengingsaanvraag doen. Ondernemers die nog niet eerder of langer dan 3 maanden geleden hebben aangevraagd, moeten een 1e aanvraag doen.

Voor Tozo-3 geldt, net als bij Tozo-2, tot 1 april 2021 alleen een partnertoets. Dat wil zeggen dat het inkomen van de partner meetelt bij het bepalen van het gezinsinkomen. Vanaf 1 april 2021 geldt ook een vermogenstoets. Deze vermogentoets zou ook ingaan op 1 oktober 2020, maar is uitgesteld vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Meer info over de Tozo-regeling is te vinden op de website van RSD de Liemers

Let op! Momenteel wordt er tegen betaling ondersteuning aangeboden bij het invullen van de Tozo-formulieren door bemiddelingsbureaus en tussenpersonen. Doe dit niet. Neem contact op met RSD de Liemers als u er niet uit komt.

Downloads​

pdf Nieuwsbrief voor ondernemers gemeente Zevenaar nr.4 (PDF, 4.03 MB) pdf Nieuwsbrief voor ondernemers gemeente Zevenaar nr.3 (PDF, 5.25 MB) pdf Nieuwsbrief voor ondernemers gemeente Zevenaar nr.2 (PDF, 9.61 MB) pdf Nieuwsbrief voor ondernemers gemeente Zevenaar nr.1 (PDF, 4.3 MB) pdf Wegwijzer voor ondernemers die zijn getroffen door het coronavirus (PDF, 723.83 KB)

Gemeentelijke belasting - toeristenbelasting

Gemeentelijke belasting

Noodlijdende bedrijven, verenigingen en instellingen die kunnen uitleggen dat zij door de uitbraak van corona  in betalingsproblemen zijn gekomen, kunnen digitaal uitstel van betaling aanvragen bij de invorderingsambtenaar. In overleg met de aanvrager zal dan de betaaltermijn(en) worden vastgesteld. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, informeren wij u.​

Toeristenbelasting gemeente Zevenaar​

Belastingjaar 2019​

De aanslag toeristenbelasting 2019 heeft u nog niet ontvangen. U heeft de toeristenbelasting 2019 al wél ontvangen van de toerist. U heeft inmiddels een aangiftebiljet ontvangen met het verzoek deze binnen een maand ingevuld te retourneren. Op basis van het ingevulde aangiftebiljet wordt de hoogte van de aanslag bepaald. Normaal gesproken ontvangt u de aanslag toeristenbelasting in de zomerperiode. Mogelijk stellen we het tijdstip van het opleggen van deze aanslag uit.

Belastingjaar 2020​

De voorlopige aanslagen toeristenbelasting 2020 worden niet opgelegd. U ontvangt in 2021 meteen een definitieve aanslag. Hierdoor hoeft u de toeristenbelasting niet voor te schieten. We hopen u hiermee op dit moment wat financiële ruimte te bieden.​

Overig

Alle regelingen Rijksoverheid

Op de site van de Rijksoverheid zijn alle regelingen op een rijtje gezet. U ziet hier ook waar de desbetreffende regeling aangevraagd kan worden.

Infographic Noodpakket voor banen en economie (6 april 2020)

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Vanaf maandag 6 april kunnen werkgevers gebruik maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).
Deze noodmaatregel is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen en komt in de plaats van de regeling voor werktijdverkorting.

Subsidies provincie Gelderland

De provincie Gelderland heeft diverse subsidieregelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken.

Richtlijnen voor verantwoord winkelen

Ondernemingsorganisaties en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben richtlijnen voor winkeliers en hun klanten opgesteld zodat mensen zo verantwoord mogelijk hun aankopen kunnen doen en winkelmedewerkers op een veilige manier kunnen werken. De maatregelen zijn bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Het protocol verantwoord winkelen ondersteunt ondernemers om de regels op een eenduidige manier te communiceren. Belangrijkste regels voor klanten; winkel zoveel mogelijk alleen, betaal zoveel mogelijk met pin/mobiel, houd 1,5 meter afstand en volg de aanwijzingen op van de medewerkers.

Poster maatregelen magazijnen en distributiecentra

Evofenedex stelt samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid een poster beschikbaar met de belangrijkste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in magazijnen en distributiecentra. Op de poster staan de tien belangrijkste maatregelen die ondernemers en hun werknemers in acht moeten nemen om veilig en gezond te kunnen blijven werken en verspreiding van het virus op de werkvloer te voorkomen.