Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Informatie over sporten

Het kabinet heeft de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Sinds 29 april mochten kinderen (tot en met 12 jaar) en jongeren (13 t/m 18 jaar) georganiseerd en onder begeleiding al weer samen sporten.

Landelijke wijzigingen sport

Vanaf 11 mei geldt het volgende:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar (onder begeleiding) en volwassenen mogen buiten sporten, maar wel met 1,5 meter afstand ertussen. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches
  • Binnenzwembaden mogen weer open (max. 30 personen).

Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. De deur kan dan ook van het slot voor fitnessclubs. Sportwedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek. Dit geldt ook voor het betaald voetbal. Op de site van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen over het coronavirus en sport.

Gemeente Zevenaar

De gemeente heeft contact met verenigingen in Zevenaar over de wijzigingen in de corona-aanpak met betrekking tot sporten voor kinderen jongeren en volwassenen en de gevolgen daarvan voor sportverenigingen.

Vanaf woensdag 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen buiten trainen. Vanaf maandag 11 mei is buiten sporten in groepen voor alle leeftijden weer toegestaan, maar alleen als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Daarnaast gelden de algemene hygiëneregels van het RIVM. Sporten was voor kinderen en jongeren al versoepeld, maar vanaf 11 mei dus ook voor volwassenen. Binnenzwembaden zijn ook weer geopend. Zie voor meer info o.a. de website van Ataro Lentebad.

Protocol ‘Verantwoord Sporten’

Het protocol ‘Verantwoord Sporten’ geeft richting aan een goed en veilig verloop van de georganiseerde sportactiviteiten. Daarnaast zijn er algemene veiligheids- en hygiëne voorschriften. Onder ‘Downloads’ zijn diverse documenten te vinden die de verenigingen ontvangen hebben.

Spe(e)lregels voor samen spelen op speelplekken

Het is voor kinderen tot en met 12 jaar toegestaan om buiten te spelen. In de gemeente Zevenaar zijn er spe(e)lregels voor speelplekken. Het advies is om het aantal kinderen dat samenspeelt te beperken. Belangrijk is ook dat kinderen zo veel mogelijk lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen hun handen wassen. Waar kinderen spelen, zijn ook volwassenen, zoals ouders en verzorgers. Zij houden immers toezicht op hun kinderen. En dus blijft oppassen het devies. Ouders of verzorgers die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Vragen?

Stuur een e-mail naar sportencorona@zevenaar.nl. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Downloads

pdf Factsheet Rijksoverheid (PDF, 710.49 KB) pdf Protocol verantwoord sporten (PDF, 1.23 MB) pdf Noodverordening VGGM 11 mei 2020 (PDF, 6.51 MB) pdf Algemene veiligheids- en hygiëne voorschriften (PDF, 1.12 MB)

Overig

Posters, flyers en signing

Ten behoeve van het beperkt openstellen van de sportaccommodaties heeft NOC*NSF met Vereniging Sport en Gemeenten materiaal ontwikkeld dat gebruikt kan worden door sportparken en sportaanbieders. Er is een set posters, flyers en enige signing ontwikkeld met richtlijnen op basis van het Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd. De materialen zijn vergelijkbaar met die u op dit moment ook in bijvoorbeeld supermarkten kunt zien hangen. Accommodaties kunnen zo snel en gemakkelijk ‘coronaproof’ worden gemaakt. De visuals zijn sportgeneriek, zodat alle bonden, clubs en andere sportaanbieders het kunnen delen en gebruiken.