build-reside iconHerinrichting Raadhuisplein

Het Raadhuisplein in Zevenaar krijgt een nieuwe inrichting. Er komt nieuwe bestrating, meer groen en een waterspeelplek voor de kinderen. Het plein blijft ook na de herinrichting de plek voor de weekmarkt op vrijdag.

In fases naar het definitieve ontwerp

In 2019 zijn we met omwonenden, gebruikers van het plein en ondernemers in gesprek gegaan over de herinrichting van het Raadhuisplein. We hebben toen de wensen en de ideeën met elkaar besproken. Vervolgens heeft ontwerpbureau Lubbers een conceptontwerp gemaakt, waar alle opmerkingen zoveel mogelijk in zijn meegenomen.

In juni 2020 hebben we het schetsontwerp aan alle betrokkenen gepresenteerd. Omdat het Raadhuisplein een centrale plaats heeft in Zevenaar, hebben we zoveel mogelijk inwoners gevraagd een reactie te geven. Vanwege de toen geldende coronamaatregelen hebben we dit online gedaan. Door verschillende personen en organisaties zijn er nog aanvullende wensen en opmerkingen gedeeld. Op basis van het conceptontwerp en de aanvullingen is het definitieve ontwerp gemaakt.

Op 31 mei 2022 heeft u tijdens een inloopbijeenkomst het definitieve ontwerp kunnen bekijken. Een impressie van het ontwerp is op deze pagina te zien.

Ontwerp Raadhuisplein Zevenaar

Werkzaamheden

In september 2022 zijn we gestart met de herinrichting. Het Raadhuisplein pakken we in delen aan. We verwachten eind april 2023 klaar te zijn. Hieronder kunt u de planning zien.

Fase Locatie Data Status
Fase 1 Pleingedeelte Week 37 tot en met week 48, 2022 Klaar
Fase 2 Grietsestraat (langs winkels) en waterspeelplek Week 1 tot en met week 6, 2023 Gepland
Fase 3 Arnhemseweg (tot Freulebos) Week 8 tot en met week 17, 2023 Gepland

Woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden te voet bereikbaar.  

Fase 3 wordt in twee delen aangepakt.
Deel 1 van fase 3:

  • Kruispunt Arnhemseweg/Grietsestraat/Didamsestraat/Marktstraat
  • Arnhemseweg langs Raadhuisplein

Deel 2 van fase 3:

  • Arnhemseweg langs oude gemeentehuis.

De werkzaamheden aan beide delen duren 4 weken. Tijdens de werkzaamheden is het werkgebied afgesloten. Verkeer leiden we om. Voetgangers en afgestapte fietsers kunnen langs de werkzaamheden op.

Weekmarkt

Door de werkzaamheden is de weekmarkt te vinden op de parkeerplaats aan de Oude Doesburgseweg. Later dit jaar verhuist de markt weer terug naar het Raadhuisplein.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Rob van Bakel via (0316) 595 111.