Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

HAL12 of Turmac, wat stemt u?

14 februari 2019
De voormalige productiehal naast het gemeentehuis in Zevenaar opent in 2019 haar deuren. De werknaam is nu HAL12, maar moet het Turmac worden? Wat vindt u ? Kies voor de naam die u het beste vindt passen bij de hal en haar nieuwe functie!

Verschillende organisaties vestigen zich in de voormalige productiehal en bieden u sociale, educatieve en culturele programma’s aan. Zo kunt u er straks bijvoorbeeld een boek lenen, een film kijken, terecht voor uw zorgvragen of een paspoort aanvragen.

Tijdens de ontwikkeling is de werknaam HAL12 gebruikt, maar deze is niet vastgesteld. Een groep inwoners heeft het initiatief genomen om de naam Turmac bij voorkeur op het voormalige fabrieksterrein in Zevenaar terug te krijgen.  De partners van HAL12 hebben daarom besloten om onze inwoners te laten kiezen tussen deze twee mogelijke namen. U bepaalt dus welke naam er straks op de gevel van het pand staat.

Hoe kunt u stemmen?

Er kan niet meer gestemd worden.

Klik op het  stemformulier en vink de naam aan die u het meest aanspreekt. Klik vervolgens op ‘stem’. Zo eenvoudig is het. Stemmen kan tot en met zondag 3 maart 2019.

Als u stemt, dan registreren wij eenmalig uw IP-adres. Deze gebruiken wij om dubbele stemmen te filteren. Na het sluiten van deze stemming, vernietigen wij deze gegevens.

De naam die het meest aantal unieke stemmen heeft gekregen, ziet u straks ook echt terug op de gevel van het gebouw.

Waarom HAL12?

De vriendelijke reus naast het gemeentehuis wordt omgetoverd tot een plek waar samenwerking en ontmoeting voorop staan. Het is de plek waar diverse partners gaan samenwerken op sociaal en cultureel gebied. HAL12 is een onafhankelijke naam met een industrieel tintje. Deze plek was ooit een productiehal, destijds gebouw 12 van de fabriek. Hoewel de naam nieuw is, blijft zo de verwijzing naar de geschiedenis van het pand behouden.

Waarom Turmac?

Van 1920 tot 2008 was Turmac, of voluit Turkisch Macedonian Tobacco Company, een begrip in de regio Zevenaar. En wellicht voor velen nog steeds. De naam is een verwijzing naar ooit één van de grootste werkgevers in de regio. Turmac leverde naast werkgelegenheid ook een belangrijke sociale- en culturele impuls in Zevenaar en omgeving. Het nieuwe verzamelgebouw voor verschillende partners staat op het terrein van de voormalige fabriek.