Groot onderhoud aan alle bomen in het zuiden van de gemeente

07 november 2023
Inwonersnieuws

Tot en met maart 2024 snoeien we alle bomen op het Gelders Eiland, in Babberich, Oud-Zevenaar en het zuidelijke deel van de stad Zevenaar (ten zuiden van het spoor). Het gaat om ongeveer 7.500 bomen. De andere bomen volgen volgend jaar of het jaar daarna.

In de gemeente Zevenaar hebben we ruim 27.000 bomen. We hebben de bomen verdeeld in drie zones: Noord, Midden en Zuid. Elk jaar snoeien we de bomen in één van de zones. Op dit moment is zone Zuid aan de beurt. Het gaat dan om bomen op het Gelders Eiland, in Babberich, Oud-Zevenaar en het zuidelijke deel van de stad Zevenaar (ten zuiden van het spoor).

Inspectie en onderhoud

In het najaar van 2022 hebben we een grote inspectie uitgevoerd aan de bomen. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken wij om de bomen het juiste onderhoud te geven. 

De bomen in de andere zones komen in 2024 en 2025 aan de beurt. Heeft een boom een speciale vorm zoals bij leilindes en dakplatanen? Dan snoeien we de boom elk jaar. Blijkt uit de controle dat een boom al eerder onderhoud nodig heeft dan dat gepland staat? Dan geven we deze boom eerder een onderhoudsbeurt.

Wilt u meer weten over het groenonderhoud? Lees dan verder op de pagina Groenonderhoud.