Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Gratis cadeaubon van €70,- voor energiebesparende maatregelen

24 november 2021
In de gemeente Zevenaar worden mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard is het ook belangrijk dat inwoners betaalbaar en prettig kunnen wonen. Steeds meer huishoudens gaan aan de slag met energie besparen. Kleine maatregelen kunnen al een behoorlijke besparing opleveren. In samenwerking met ‘Regionaal Energieloket’ wordt vanaf deze week een duurzaamheidsactie aangeboden vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Inwoners krijgen een gratis cadeaubon ter waarde van € 70,- voor energiebesparende maatregelen. De regeling wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK).

Gratis cadeaubon van € 70,-

Inwoners van de gemeente Zevenaar ontvangen per brief een gratis cadeaubon die zij kunnen gebruiken om voor € 70,- energiebesparende producten aan te schaffen bij één van de deelnemende webshops of een lokale bouwmarkt in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, een waterbesparende douchekop of tochtstrips. De voorwaarden van de actie staan vermeld in de brief. Op www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar/cadeaubon is ook meer te lezen over de actie. Voor de cadeaubonnen is een bedrag van € 191.039,- beschikbaar, wat betekent dat hiermee 2.729 bonnen à €70,- kunnen worden verzilverd. Zowel huurders en eigenaar-bewoners ontvangen een cadeaubon. Het budget is beperkt; wacht dus niet te lang met het verzilveren van de bon (op=op!). In de communicatie met de huurders werkt de gemeente nauw samen met de woningcorporaties Baston Wonen, Plavei en Vryleve.

Vragen over de actie? Mail of bel het Regionaal Energieloket via cadeaubon@regionaalenergieloket.nl of 088 525 4110.

Energieloket Zevenaar

Inwoners die willen weten op welke wijze zij thuis energie kunnen besparen, kunnen terecht op www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar. Op de site staan handige tips voor energiezuinig wonen en zeer regelmatig worden er online webinars aangeboden om inwoners op weg te helpen. Zo is er op 8 december 2021 (om 16.00 uur) een online informatieavond, speciaal voor huurders. Thema: ‘Energie besparen als huurder: waarom en hoe?’.

Energiecoaches

Via het Energieloket Zevenaar kan ook een gratis afspraak worden gemaakt met één van de acht energiecoaches in de gemeente Zevenaar. De coaches komen thuis langs om de mogelijkheden van energiebesparing door te spreken.