Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Gladheidsbestrijding

In de periode november tot april staan we 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om onze wegen veilig en berijdbaar te houden. Wij strooien volgens een strooiplan. U kunt gratis strooizout ophalen.

Goed om te weten

Als het glad is kan de gemeente niet alle wegen in één keer strooien. In het gladheidsbestrijdingsplan staat hoe de gemeente werkt bij (verwachte) gladheid.

Voor het bestrijden van ijzel of sneeuw werken wij met strooiroutes. Eerst strooien wij op hoofdwegen en busroutes, daarna op de ontsluitingswegen van woonwijken. Op fietspaden strooien of vegen wij zo goed mogelijk. Ook strooien wij op de wegen naar belangrijke locaties zoals winkelgebieden, verzorgingshuizen, bushaltes en scholen.

Trottoirs maken wij niet sneeuw- of ijsvrij.

pdf Infographic gladheidsbestrijding (PDF, 305.39 KB)


Strooiroutes

Voor het bestrijden van ijzel en sneeuw werken wij met strooiroutes.

pdf Strooiroutes 2018-2019 Zevenaar-Babberich (PDF, 3.58 MB) pdf Strooiroutes 2018-2019 Lathum-Giesbeek-Angerlo (PDF, 1.37 MB) pdf Strooiroutes 2018-2019 Gelders Eiland (PDF, 2.47 MB)


Strooi meldingen via Twitter en Facebook

Op Twitter en Facebook laten we u weten wanneer de strooiwagens de weg op gaan. Volg ons via Twitter @zevenaar en/of via Facebook.

Help mee gladheid te bestrijden

Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Maak en houd de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij. Kunt u dit niet zelf doen? Vraag dan uw buren om u te helpen. Het is handig om voldoende zout om te strooien in huis te hebben. En wees extra voorzichtig in het verkeer!

Gratis strooizout

Van 1 december tot 1 april kunt u gratis strooizout halen. Per keer kunt u maximaal 1 emmer van 10 liter strooizout halen. Neem zelf een emmer mee!

  • Adres: Gemeentewerken, Professor Aalbersestraat 5 in Zevenaar
  • Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00-16.00 uur

Op verzoek plaatsen wij gratis een container met zout bij complexen waar veel ouderen wonen. Op deze manier zijn de trottoirs beloopbaar te maken en te houden.