Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Gemeentelijke dienstverlening

Vanwege het coronavirus gaan veel zaken anders dan normaal. Toch probeert de gemeente inwoners zo goed mogelijk te helpen. De dienstverlening is wel aangepast en we vragen inwoners zoveel mogelijk digitaal te regelen. Het is op dit moment alleen mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Dat doen we voor uw gezondheid en die van medewerkers van de gemeente. We hopen op uw begrip daarvoor.

Gemeentehuis, aanbiedstations en afval

Gemeentehuis

De openingstijden van het gemeentehuis blijven voorlopig hetzelfde. Tijdelijk zijn wij ’s avonds niet geopend. Onze openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur.

Afspraak maken

Wilt u naar het gemeentehuis komen om bijvoorbeeld uw paspoort te verlengen? Doe dit dan alleen als deze binnen 2 weken verloopt. Kan het wachten? Maak dan een afspraak op een later moment. Let op: het is alleen mogelijk om met pin te betalen.

Vanwege de verspreiding van het coronavirus willen wij het aantal afspraken in het gemeentehuis beperken. Daarom is het op dit moment alleen mogelijk om voor onderstaande zaken online een afspraak te maken:

  • Aanvragen of verleningen paspoort of ID-kaart
  • Aanvragen of verlengen rijbewijs
  • Aanvragen van een verklaring omtrent gedrag

Voor het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een uittreksel hoeft u geen afspraak te maken, dat kunt u direct online regelen.

Voor alle andere zaken bel met (0316) 595 111 om een afspraak te maken.

Wilt u stukken bekijken die ter inzage liggen? Bijvoorbeeld een bestemmingsplan of vergunning? Bel dan naar (0316) 595 111.

Rijbewijzen

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom zijn rijbewijzen tijdelijk langer geldig. Lees hier meer over de voorwaarden.

Trouwen

Vanaf 1 juli kunt u trouwen in de patio van het gemeentehuis of op een andere locatie. Voorwaarde is dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Alle gasten houden zich aan de maatregelen. 

De patio in ons gemeentehuis is zo ingericht dat er voldoende afstand gehouden kan worden tussen de trouwambtenaar, het bruidspaar en de gasten. Bruidsparen hebben de keuze tussen een eenvoudige of uitgebreide ceremonie op werkdagen. Zij kunnen ook kiezen voor een gratis huwelijk op woensdagochtend.

Gratis huwelijk

  • Maximaal 8 personen inclusief bruidspaar.

Eenvoudige of uitgebreide ceremonie

  • Maximaal 27 gasten inclusief bruidspaar. 

Meer informatie over de verschillende ceremonies is te vinden op de pagina Regel uw trouwdag.

Aanbiedstations

De openingstijden van de aanbiedstations zijn ongewijzigd.

Afvalinzameling

Vanaf zaterdag 20 juni 2020 halen de verenigingen in de gemeente Zevenaar weer zelf het oud papier en karton op (afgelopen weken deed de gemeente dit). De vrijwilligers doen dit in de avonduren en op de zaterdagen. Let op: op zaterdagen is de inzameling al vroeg op de dag. Vergeet dus niet om de container dan 's ochtends al bijtijds aan de weg te zetten. 

De maatregelen rondom het Coronavirus zijn versoepeld en we hebben ervaring opgedaan met hoe we onder deze omstandigheden veilig kunnen werken. Daarom kunnen de vrijwilligers het papier weer zelf inzamelen. Natuurlijk houden ook zij zich aan de maatregelen zoals die nu gelden.

Het overige afval wordt zoals u gewend bent opgehaald. Bekijk de ophaaldagen van het oud papier en het overige afval in de  AfvalWijzer.

Gezondheidsklachten? Blijf thuis!

Medewerkers van de gemeente nemen alle hygiënemaatregelen in acht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo schudden wij tijdelijk geen handen en daarnaast houden wij minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, maar ook van onze bezoekers.

Wilt u het gemeentehuis of het aanbiedstation bezoeken, maar heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Maak een afspraak op het gemeentehuis op een moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Afval brengen naar het aanbiedstation? Doe dat alleen als het echt nodig is. Ziet u dat het druk is, sluit niet aan in de rij maar kom op een ander tijdstip terug. Kom met maximaal twee personen in een auto. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en onze medewerkers.

Coronanieuws gemeente Zevenaar

Benieuwd welke besluiten en maatregelen wij deze week in onze gemeente hebben genomen? Via onze communicatiekanalen, waaronder website en social media, proberen wij u dagelijks op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Heeft u niet alles kunnen volgen? Dat kunnen wij ons voorstellen. In onderstaand overzicht ziet u in een oogopslag welke informatie wij deze week gedeeld hebben.

pdf Coronanieuws week 31, vrijdag 31 juli 2020 (PDF, 1.99 MB) pdf Coronanieuws week 30, vrijdag 24 juli 2020 (PDF, 1.12 MB) pdf Coronanieuws week 29, vrijdag 17 juli 2020 (PDF, 2.81 MB) pdf Coronanieuws week 28, vrijdag 10 juli 2020 (PDF, 2.91 MB)

Gemeenteraad

Raadsvergadering en commissievergaderingen

De fysieke raads- en commissievergaderingen gaan voorlopig niet door. U kunt de vergaderingen online volgen of terugkijken.

Inspreken bij commissievergaderingen tijdens de coronacrisis

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn er  op dit moment geen fysieke bijeenkomsten in het gemeentehuis. Vanaf 14 april vergaderen de diverse commissies online. De gemeenteraad van Zevenaar vindt het heel belangrijk dat de inspraak van inwoners door kan gaan. Daarvoor zijn twee mogelijkheden. Wilt u inspreken?  De griffie overlegt graag met u welke manier het beste bij u past.

Mogelijkheden voor inspraak:

  1. U bent aanwezig in de digitale omgeving waar de commissieleden ook zijn. Via de griffie ontvangt u een link waarmee u kunt inloggen. De griffie helpt u hierbij.
  2. U stuurt uw inspraaktekst naar de griffie. De (commissie)griffier leest uw inspraaktekst  tijdens de vergadering voor. Nadeel is dat eventuele vragen niet direct gesteld en beantwoord kunnen worden.

Wilt u inspreken? Neem dan contact op met de griffie via griffie@zevenaar.nl of (0316) 595168/595382.

Overige dienstverlening

Gemeentelijke sportaccommodaties

Meer info over gemeentelijke sportaccommodaties is te lezen op de pagina Informatie over sporten.

Markten in de gemeente Zevenaar

De weekmarkt op vrijdag in het centrum van Zevenaar gaat (vooralsnog) door. Dit geldt ook voor markten op andere plekken in onze gemeente. Bij het besluit weegt mee dat de markten, net zoals de supermarkten, belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. De markt is daarnaast verspreid over een groot gebied. Gemeente en marktondernemers nemen uiteraard wel hygiëne-maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De kramen staan verder uit elkaar en er zijn geen statafels, banken of stoelen.

Gaat u naar de markt? Houd, net zoals in de supermarkt, afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) en betaal zoveel mogelijk met pin. Als u eten koopt, neem het dan mee naar huis en eet het daar op. Dat geldt landelijk ook voor andere afhaalmogelijkheden.