Tot en met 6 april is het gemeentehuis geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur.
Kijk voor de openingstijden van de aanbiedstations op onze website.

Gemeentelijke dienstverlening

Wat doet de gemeente Zevenaar?

Het gemeentehuis in Zevenaar en de aanbiedstations zijn geopend. Onze dienstverlening gaat door. Wel merken we dat er minder bezoekers naar het gemeentehuis komen. Dat is goed, want zo beperken we contacten. Wij hebben onze openingstijden, in elk geval tot en met maandag 6 april, aangepast. Tijdelijk zijn wij ’s avonds niet geopend. Onze openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur.

Wilt u naar het gemeentehuis komen om bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs te verlengen? Doe dit dan alleen als deze binnen 2 weken verloopt. Maak ook altijd eerst online een afspraak.
Kan het wachten? Maak dan een afspraak op een later moment. Let op: het is alleen mogelijk om met pin te betalen.

Heeft u een afspraak in het gemeentehuis, maar heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Wilt u afval brengen naar de aanbiedstations? Doe dat alleen als het echt nodig is. Heeft u verkoudheidsklachten of koorts. Kom dan niet naar de aanbiedstations. Ziet u dat het druk is, sluit niet aan in de rij maar kom op een ander tijdstip terug. Kom met maximaal twee personen in een auto. Houd 1,5m afstand van elkaar en onze medewerkers.

Medewerkers nemen alle hygiënemaatregelen in acht. Medewerkers die thuis kunnen werken, is gevraagd dit te doen. Op deze manier hoopt de gemeente bij te dragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Gemeentelijke sportaccommodaties

De gemeente heeft besloten dat alle  gemeentelijke sportaccommodaties dicht gaan. Dit betekent dat ook het Lentebad wordt gesloten.

Ook deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april.

Raadsvergadering en commissievergaderingen

De commissievergaderingen van de gemeenteraad gaan tot en met 6 april niet door. Dit geldt ook voor de raadsvergadering die gepland staat op woensdag 1 april.

Afvalinzameling

Met ingang van dinsdag 17 maart haalt de gemeente tijdelijk het oud papier niet op. De overige afval wordt zoals u gewend bent opgehaald. Lees voor meer info ons nieuwsbericht.

Markten in de gemeente Zevenaar

De weekmarkt op vrijdag in het centrum van Zevenaar gaat (vooralsnog) door. Dit geldt ook voor markten op andere plekken in onze gemeente.

Bij het besluit weegt mee dat de markten, net zoals de supermarkten, belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. De markt is daarnaast verspreid over een groot gebied. Gemeente en marktondernemers nemen uiteraard wel hygiëne-maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De kramen staan verder uit elkaar en er zijn geen statafels, banken of stoelen.

Gaat u naar de markt? Houd, net zoals in de supermarkt, afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) en betaal zoveel mogelijk met pin. Als u eten koopt, neem het dan mee naar huis en eet het daar op. Dat geldt landelijk ook voor andere afhaalmogelijkheden.

Inzien stukken

Wilt u stukken bekijken die ter inzage liggen? Bijvoorbeeld een bestemmingsplan of vergunning? Bel dan naar (0316) 595 111.

Coronanieuws gemeente Zevenaar

Benieuwd welke besluiten en maatregelen wij deze week in onze gemeente hebben genomen? Via onze communicatiekanalen, waaronder website en social media, proberen wij u dagelijks op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Heeft u niet alles kunnen volgen? Dat kunnen wij ons voorstellen. In onderstaand overzicht ziet u in een oogopslag welke informatie wij deze week gedeeld hebben. 

pdf Coronanieuws week 13, vrijdag 27 maart 2020 (PDF, 2.12 MB) pdf Coronanieuws week 12, zaterdag 21 maart 2020 (PDF, 2.23 MB)