Landschap met water en bomen

Gemeente Zevenaar lanceert twee nieuwe websites

12 oktober 2022
Inwonersnieuws

De gemeente Zevenaar heeft vanaf woensdag 12 oktober twee nieuwe websites. De oude gemeentelijke website is vervangen door een gebruikersvriendelijkere, frisse variant met een overzichtelijke navigatie, die ook op smartphones en tablets goed te gebruiken is. Op het participatieplatform Zevenaar Verbindt is het mogelijk om online mee te denken en mee te praten over projecten in de gemeente.

Gemeentelijke website
De website www.zevenaar.nl is een bron van informatie. Het is daarnaast mogelijk om via de site veel zaken online te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een uittreksel. Wat direct opvalt is de indeling in doelgroepen. Bezoekers komen de site binnen op ‘Inwoners’. Daarnaast is er een pagina met informatie voor ondernemers. Onder de tab ‘Politiek & Organisatie’ staat alle informatie over het college van burgemeester en wethouders (B&W), de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie.

De website past zich automatisch aan bij weergave op een desktop, laptop, tablet en smartphone. Op de site vindt een bezoeker op meerdere manieren de informatie waarnaar hij/zij op zoek is. Dat kan via de zoekmachine of al klikkend door de website. De zoekmachine geeft zoeksuggesties. Als een bezoeker drie letters intypt in de zoekbalk, verschijnt een venster met mogelijke zoekresultaten. Op de website is een voorleesfunctie aanwezig en bij het kleurgebruik is rekening gehouden met mensen die minder goed zien. Veel teksten op de site zijn daarnaast herschreven in duidelijke taal.

Webpanel Zevenaar
Bij de inrichting en vormgeving van de nieuwe website is gebruikgemaakt van de expertise van twintig inwoners/ondernemers. Via het Webpanel Zevenaar hebben zij online en offline input gegeven (o.a. over de structuur, rubrieken en look & feel). Daarnaast is met hulp van webstatistieken de site zo goed mogelijk ingericht.

Online participatieplatform Zevenaar Verbindt
Het online participatieplatform www.zevenaarverbindt.nl is een centrale plek waar Zevenaarders digitaal kunnen meepraten met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van concrete plannen en projecten. Van het herinrichten van een buurt of het aanleggen van een weg tot een toekomstvisie voor de hele gemeente. Meestal worden inwoners en ondernemers uitgenodigd voor bijeenkomsten en inloopavonden. Mensen die geen zin of tijd hebben om naar bijeenkomsten te komen (maar wel willen meedenken en meepraten), kunnen via het participatieplatform online reageren en input leveren. Op dit moment is het mogelijk om te reageren op 2 projecten: ‘Denk mee over de Omgevingsvisie 2030’ en ‘Wat vindt u van de nieuwe website www.zevenaar.nl?'

Vragen of opmerkingen?
De websites zijn altijd in ontwikkeling. Heeft u een vraag of opmerking? Wij horen het graag via webteam@zevenaar.nl.

Website en participatieplatform