Landschap met water en bomen

Gemeente en politie zetten nep drugsauto in om bewustwording te vergroten

01 november 2023
Inwonersnieuws

Zet een auto vol goederen die kunnen wijzen op de productie van drugs op verschillende plekken in onze gemeente en kijk wat er gebeurt. Dat hebben de politie en de gemeente begin oktober gedaan met een lokauto. De auto stond geparkeerd op drie plekken in Zevenaar en Pannerden. Doel van de actie: het bewustzijn van inwoners en ondernemers, maar vooral de meldingsbereidheid vergroten. Op alle locaties is er een melding binnengekomen over de verdachte situatie.

Lokauto & locaties

Een lokauto is een nep drugsauto die er verdacht uitziet. In de auto liggen voorwerpen die te maken hebben met het maken van drugs zoals blauwe vaten en een gasmasker. De gemeente en de politie zetten de lokauto op drie verschillende plekken in:

  • Omgeving Exa Zevenaar, van 2 oktober tot 5 oktober
  • Omgeving Renbaan Pannerden, van 5 oktober tot 8 oktober
  • Omgeving Vondellaan Zevenaar, van 8 oktober tot 11 oktober

De politie heeft meerdere meldingen ontvangen van inwoners en ondernemers. De lokauto is dus opgevallen in het straatbeeld.

Melden is belangrijk

Over het algemeen merken de gemeente en de politie dat inwoners en ondernemers verdachte situaties niet altijd melden. Dit kan diverse oorzaken hebben: mensen herkennen de situatie niet als verdacht, er is angst om te melden of men weet niet hoe te melden. Op de pagina Ondermijning staan voorbeelden van verdachte situaties.

Melding maken

Ziet u in de toekomst een verdachte situatie? Meld uw vermoedens bij de politie. Dit kan via het digitale meldformulier op www.politie.nl, telefonisch via 0900-8844 of bij spoed via 112. Wilt u liever anoniem blijven? Dat kan natuurlijk ook. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.