Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Fotowedstrijd

De gemeente Zevenaar daagt amateurfotografen uit de gemeente uit om mooie foto’s in te sturen voor de kalender van Zevenaar. Een jury kiest uit de inzendingen de dertien mooiste foto's. Deze krijgen een plek in de kalender.

De gemeente Zevenaar wil nieuwe inwoners graag welkom heten met een uniek geschenk. Met een kalender van onze prachtige gemeente gemaakt door onze inwoners. Daarvoor zijn wij op zoek naar foto’s waarop te zien is hoe mooi en divers de gemeente Zevenaar is.

De onderwerpen op de foto’s mogen heel divers zijn: natuur, binnenstad, wonen, werken, recreëren, het dagelijkse leven, feest, gebouwen, mensen, zomer, lente, herfst of winter. Het maakt niet uit zolang maar herkenbaar is dat de foto in de gemeente Zevenaar gemaakt is.

Voor elke maand en de voorkant zoeken we het perfecte plaatje gemaakt in één van onze twaalf kernen. Bent u een amateurfotograaf en maakt u regelmatig foto’s in onze gemeente? Kies dan uw mooiste foto uit en stuur deze in. Wint uw foto, dan krijgt deze een plekje in de kalender van Zevenaar. Wij vermelden uw naam bij de foto. Natuurlijk krijgt u ook een exemplaar.

Is uw inzending de winnende foto? Dan krijgt u in de maand april 2021 hierover bericht van ons.

De fotowedstrijd is gesloten, u kunt geen foto’s meer insturen. Binnenkort beoordeeld de jury de inzendingen. Op deze pagina maken wij de winnaars bekend.

Hoe doet u mee?

U kunt alleen meedoen als u in de gemeente Zevenaar woont. U bent zelf de maker van de foto en bent geen beroepsfotograaf. Stuur tot en met 10 april maximaal twee foto’s in. Dat kan op deze pagina. Vul uw gegevens in en upload uw foto(’s).

Waar moet uw foto aan voldoen?

De foto die u instuurt moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De foto is genomen in de gemeente Zevenaar.
  • Het onderwerp moet herkenbaar zijn voor de gemeente en onze inwoners.
  • De foto is niet langer dan één jaar geleden gemaakt.
  • Maak een foto in de hoogst mogelijke resolutie (kwaliteit). Minimaal 300 dpi of minimaal 1.2 MB.
  • Het is een liggende (landscape) foto.
  • Stuur een foto in JPEG/JPG formaat.
  • Is er op de foto iemand herkenbaar in beeld? Zorg er dan voor dat u toestemming van die persoon hebt om de foto in te sturen en voor publicatie.

Met het insturen van uw foto geeft u de gemeente Zevenaar toestemming om deze foto te mogen gebruiken voor promotie zoals de gemeente gids, website, social media, folders etc.

Wie is de jury?

De jury bestaat uit Marjorie Specht (ontwerper), Peter Donker (voorzitter van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar, Ab Hendriks (journalist en fotograaf ) en Lucien van Riswijk (burgemeester).

De jury kiest uit alle inzendingen de 13 mooiste foto’s. Voor elke maand een foto van een andere kern van de gemeente Zevenaar. Daarnaast kiest de jury een foto die op de voorkant van de kalender komt.

Is uw inzending de winnende foto? Dan krijgt u in de maand april 2021 hierover bericht van ons.