Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Extra fietsparkeerplekken in centrum Zevenaar

16 juni 2021
Veel inwoners en bezoekers komen met de fiets naar het centrum van Zevenaar voor de dagelijkse boodschappen, het bezoeken van de weekmarkt of bijvoorbeeld om een terrasje te pakken. Dit is uit onderzoek naar voren gekomen. De vele fietsen kunnen helaas niet altijd goed worden gestald, omdat er nu te weinig fietsparkeerplekken zijn.

Dat zoveel mensen besluiten om met de fiets naar het centrum te komen juicht de gemeente uiteraard toe. Daarom gaan we de huidige fietsenrekken langs de Marktstraat en de Grietsestraat vervangen door zogenoemde fietsnietjes. Hierdoor kunnen meer fietsen in een stalling worden geplaatst. Ook komen er langs de Marktstraat en Grietsestraat op diverse locaties extra stallingen bij.

Naast het aanbrengen van fietsparkeerplekken gaan we ook de oude bankjes en prullenbakken in het centrum vernieuwen. Door deze aanpassingen wordt de openbare ruimte in het centrum aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker ingericht. Samen met de aanpassingen aan het Raadhuisplein draagt dit bij aan de sfeer en beleving van het stadscentrum.

In week 26 starten we met het vervangen van de banken en het aanbrengen van de fietsparkeerplekken. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken voeren we de werkzaamheden in fases uit tot oktober dit jaar. Het winkelend publiek heeft hierdoor geen last van de activiteiten.

Aanpassingen centrum zevenaar