Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Eikenspintkever in bomen vernieuwde Arnhemseweg

6 juli 2020
De jonge bomen langs de vernieuwde Arnhemseweg zijn flink gesnoeid. Deze zomer hebben we in Nederland, naast overlast van de Eikenprocessierups, veel overlast van de Eikenspintkever. Helaas lijkt het hierdoor wel herfst langs de Arnhemseweg in Zevenaar. Vooral de jonge eikenbomen hebben last van deze Eikenspintkever.

Bij het planten van de jonge bomen zijn verschillende maatregelen genomen om de spintkever tegen te gaan. Zo hebben de bomen voldoende voeding en water gekregen en zijn deze behandeld met een knoflookextract. Toch heeft de spintkever zich in de nieuwe bomen genesteld. 

De spintkever nestelt zich voornamelijk in de bast van jonge eiken. Daarin worden eitjes gelegd. De larven maken nieuwe gangen in de boom. Hierdoor kan de sapstroom worden afgesneden en sterft de boom. 

Door het snoeien van de bomen hopen we dat de spintkever de bomen niet verder aantast. In het najaar bekijken we de situatie van de jonge bomen opnieuw.