Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is van belang op weg naar een 100% energieneutraal Zevenaar. Lees hieronder waar u meer informatie en/of tips kunt vinden en welke regelingen interessant kunnen zijn als u uw woning wilt verduurzamen.

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Met Milieu Centraal ontdekt u wat u zelf kunt doen en hoe u dat aanpakt. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. De website van Milieu Centraal bevat naast informatie ook tests en tools met advies op maat.

Stimuleringslening (voorheen Duurzaamheidslening)

Overweegt u om uw huis duurzamer, energiezuiniger of kwalitatief beter te maken? Deze investeringen kosten vaak veel geld. De provincie Gelderland en de gemeente Zevenaar vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen toekomstbestendiger worden gemaakt. Daarom bieden de provincie en de gemeente u de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor verbetering van uw huis: de Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen.

Meer informatie vindt u op de webpagina over de Stimuleringslening of de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Subsidie energiebesparing eigen huis voor woningeigenaren (SEEH)

Bent u woningeigenaar en heeft u sinds 15 augustus voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft tot 31 december 2020 de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) beschikbaar. U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Deze subsidie kunt u  aanvragen vanaf 2 september 2019. Ook na 2020 is subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met isolatie wordt uitgebreid.

Meer informatie is te lezen via de website van de RVO.

Landelijke campagne ‘Iedereen doet wat’

Voor veel van ons is het niet de vraag óf we iets voor het klimaat kunnen doen, maar wát we kunnen doen. De meeste Nederlanders vinden namelijk dat we iets moeten doen om klimaatverandering tegen te gaan, maar lang niet iedereen weet wat de eerste of volgende stap is. Daarom start het rijk een meerjarige klimaatcampagne om informatie en handvatten te geven om zelf duurzame maatregelen te nemen, want er is altijd iets dat je kunt doen. De campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Doel van de campagne is inwoners helpen met het verduurzamen van hun leefomgeving.

Meer informatie en tips zijn te vinden op de website ‘Iedereen doet wat’.

Liemers Energieloket

Duurzaam wonen is van belang op weg naar een 100% energieneutraal Zevenaar. Hoe u dat doet? Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op uw dak of een warmtepomp waarmee energie wordt opgewekt. Kijk op de website van het Liemers Energieloket welke maatregelen voor uw woning van toepassing kunnen zijn. Dit is een laagdrempelig platform om u te informeren en te inspireren over energiemaatregelen. Het Liemers Energieloket is voor inwoners van de gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar. Het Liemers Energieloket kan helaas geen persoonlijk advies geven via de telefoon of mail. U kunt ook niet langskomen voor advies. Alle informatie, berekeningen en tips staan op de website.