Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is van belang op weg naar een 100% energieneutraal Zevenaar. Lees hieronder wat u zelf kunt doen.

Liemers Energieloket

Duurzaam wonen is van belang op weg naar een 100% energieneutraal Zevenaar. Hoe u dat doet? Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op uw dak of een warmtepomp waarmee energie wordt opgewekt. Over welke maatregelen voor uw woning van toepassing kunnen zijn, kan het Liemers Energieloket u adviseren. Dit is een laagdrempelig platform om u te informeren en te inspireren over energiemaatregelen. Het Liemers Energieloket is voor inwoners van de gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar. Heeft u vragen? Kijkt u dan op de website van het Liemers Energieloket of bel met 085 303 06 70 (ma t/m vr van 09.00 - 17.00 uur).

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Met Milieu Centraal ontdekt u wat u zelf kunt doen en hoe u dat aanpakt. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. De website van Milieu Centraal bevat naast informatie ook tests en tools met advies op maat.

Stimuleringslening (voorheen Duurzaamheidslening)

Overweegt u om uw huis duurzamer, energiezuiniger of kwalitatief beter te maken? Deze investeringen kosten vaak veel geld. De provincie Gelderland en de gemeente Zevenaar vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen toekomstbestendiger worden gemaakt. Daarom bieden de provincie en de gemeente u de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor verbetering van uw huis: de Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen.

Meer informatie vindt u op de webpagina over de Stimuleringslening of de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Subsidie energiebesparing eigen huis voor woningeigenaren (SEEH)

Bent u woningeigenaar en heeft u sinds 15 augustus voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft tot 31 december 2020 de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) beschikbaar. U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Deze subsidie kunt u  aanvragen vanaf 2 september 2019. Ook na 2020 is subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met isolatie wordt uitgebreid.

Meer informatie is te lezen via de website van de RVO.