Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is van belang op weg naar een 100% energieneutraal Zevenaar. Lees hieronder wat u zelf kunt doen.

Liemers Energieloket

Duurzaam wonen is van belang op weg naar een 100% energieneutraal Zevenaar. Hoe u dat doet? Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op uw dak of een warmtepomp waarmee energie wordt opgewekt. Over welke maatregelen voor uw woning van toepassing kunnen zijn, kan het Liemers Energieloket u adviseren. Dit is een laagdrempelig platform om u te informeren en te inspireren over energiemaatregelen. Het Liemers Energieloket is voor inwoners van de gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar. Heeft u vragen? Kijkt u dan op de website van het Liemers Energieloket of bel met 085 303 06 70 (ma t/m vr van 09.00 - 17.00 uur).

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Met Milieu Centraal ontdekt u wat u zelf kunt doen en hoe u dat aanpakt. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. De website van Milieu Centraal bevat naast informatie ook tests en tools met advies op maat.

Duurzaamheidslening

U kunt een duurzaamheidslening aanvragen. Sinds 8 mei 2019 heeft de gemeenteraad de nieuwe verordening voor de duurzaamheidslening vastgesteld. Waarbij de eerdere criteria voor het bouwjaar en de WOZ-waarde zijn komen te vervallen.

De duurzaamheidslening is bedoeld voor de financiering van de werkelijke kosten van duurzaamheidsmaatregelen, voor energiebesparingsadvies en maatwerkadviezen voor eigen woningen in de gemeente Zevenaar. U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen. Bij de aanvraag om een lening hoort ook een financiële onderbouwing bijvoorbeeld met offertes of prijslijsten van materialen. Bij duurzaamheidsmaatregelen kan je denken aan verschillende soorten isolatie, warmtepompen, zonnepanelen en ledverlichting. Voor het volledige overzicht van maatregelen, kijk op Overheid.nl.

De duurzaamheidslening komt via een bouwkrediet van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) tot uitbetaling. De uitbetaling vindt op plaats basis van facturen en aankoopbonnen. Dit kan betekenen dat er tijd zit  tussen indienen en uitbetalen.

Meer informatie over de duurzaamheidslening vindt u onder Aanvragen Duurzaamheidslening.