Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Duiven en Zevenaar sluiten overeenkomst glasvezel in buitengebied

18 juni 2019
Het sein staat op groen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar. Op maandag 17 juni hebben wethouders Gemma Tiedink (Duiven) en Hans Winters (Zevenaar) een samenwerkingsovereenkomst met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. ondertekend, die deze aanleg mogelijk maakt. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de aanleg van glasvezel in een groot deel van het buitengebied van de twee gemeenten.

Delta start in september met de wervingscampagne voor inwoners onder de naam ‘Digitale Stad’. De inwoners van het buitengebied in Zevenaar en Duiven krijgen een aanbod van Digitale Stad voor de aansluiting van hun woning. Bij voldoende aanmeldingen legt Digitale Stad glasvezel aan. Als Digitale Stad start met de aanleg van glasvezel in het buitengebied dan sluit het bedrijf ook de Zevenaarse kernen Aerdt, Herwen en Spijk en in Duiven de kernen van Groessen en Loo aan. Inwoners van deze kernen hoeven zich niet eerst aan te melden. De aanleg begint in het najaar van 2019. Medio 2020 is de aanleg gereed.

Wethouder Hans Winters is enthousiast over de ondertekening van de overeenkomst. ‘Snel internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Ik ben daarom blij dat Delta in het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar glasvezel wil gaan aanleggen.’

Met de komst van glasvezel wordt het internet sneller, de tv scherper en het geluid helderder. Het netwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel.

Inwoners van het buitengebied van Duiven en Zevenaar kunnen op www.digitale-stad.nl zien of hun adres in het projectgebied van Digitale Stad valt. Daar kunnen zij ook meer informatie over  glasvezel in het buitengebied van Zevenaar en Duiven vinden en zich voor een glasvezelaansluiting aanmelden.