Landschap met water en bomen

Doneer uw statiegeldflesjes en -blikjes in de ‘Doneerring’

19 juli 2023
Algemeen nieuws

Een ijzeren houder aan een afvalbak: een mooi initiatief dat helpt om Zevenaar een stukje schoner en socialer te maken. Sinds kort hangen er een aantal ‘Doneerringen’ door de gemeente Zevenaar. Een doneerring is een ijzeren houder die aan een prullenbak zit waarin u uw statiegeld blikje of flesje kunt achterlaten. Iemand anders die het statiegeld goed kan gebruiken, kan het blikje of flesje meenemen om in te leveren.

Minder zwerfafval

Door de doneerring kunt u eenvoudig uw lege statiegeldflesje inleveren. Statiegeld hoort namelijk niet in een afvalbak, net als plastic flesjes. Wethouder Stef Bijl: “De doneerringen helpen om steden duurzamer te maken én je mede-inwoners te helpen die het nodig hebben. Het is duurzaam omdat het meer plastic in het recycleproces brengt. En het draagt een steentje bij op sociaal vlak. Win win!”

Acht doneerringen door Zevenaar

Inmiddels zijn er acht doneerringen geplaatst in Zevenaar. Bij de Jumbo Zonnemaat zijn twee afvalbakken uitgerust met een doneerring. Ook zijn er doneerringen aangebracht bij de Spar Stegeslag, sportpark Hengelder, de Plus in Lobith en op het Babborgaplein in Babberich. De locaties liggen dichtbij een supermarkt of andere openbare plekken, zodat mensen de flesjes meteen kunnen inleveren.