Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Doe mee met de gratis cursus ‘Raad en Daad’

8 april 2021
Vraag je jezelf wel eens af hoe de gemeente precies werkt en hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je wel eens dat je dat beter zou kunnen? Of wil je inbreng hebben bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de cursus ‘Raad en Daad’ en ontdek het! De eerste cursusavond is op maandag 10 mei. Er is plek voor 30 inwoners. Meld je dus snel aan, want vol=vol!

Wat houdt de cursus in?

De cursus ‘Raad en Daad’, een initiatief van de Zevenaarse gemeenteraad, is een manier om inwoners, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met de lokale politiek. Voor veel inwoners is dit (helaas nog) een onbekend fenomeen. Meedoen in de lokale politiek is eenvoudiger en leuker dan je wellicht denkt. En niet onbelangrijk: je hebt invloed op je eigen voor- en achtertuin. De ene dag buig je je als raadslid bijvoorbeeld over de bouwplannen van een nieuwe school, de andere dag ben je bezig met een onderwerp zoals woningbouw. De onderwerpen zijn dus heel divers.

Tijdens de cursus ‘Raad en Daad’ vergroot je je kennis en daarnaast krijg je antwoord op veel vragen. De cursus bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema. Raadsleden van de gemeente delen hun ervaringen en verzorgen de presentaties. 

Programma

Programma cursus Raad en Daad
Bijeenkomst Wanneer en waar Onderwerpen
Bijeenkomst 1: de introductie Maandag 10 mei: 19.30 – 22.00 uur
Digitale bijeenkomst
  • Algemene inleiding
  • Lokale politiek
    ‘Wie is de baas in de gemeente?’, ‘hoe word je burgemeester of wethouder?’, ‘waar gaat de gemeenteraad over?’ maar ook: ‘hoe word je raadslid?’ 
Bijeenkomst 2: de gemeente Woensdag 16 juni: 19.30 - 22.00 uur
Digitale bijeenkomst
  • Hoe werkt de gemeente?
  • Invloed uitoefenen, hoe?
Bijeenkomst 3: de gemeenteraad Woensdag 14 juli: 19.30 - 22.00 uur
Digitale bijeenkomst
  • Wat doet een raadslid?
  • Nog meer mogelijkheden om invloed uit te oefenen?
  • Contact met raadsleden
Bijeenkomsten 4 en 5: de verdieping September/ oktober: 19.30 – 22.00 uur
Fysieke bijeenkomsten (wanneer mogelijk)
 

Aanmelden

Wil je meedoen met de cursus? Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden is gratis en kan t/m 23 april via griffie@zevenaar.nl. Bellen kan ook: (0316) 595 111. Wacht niet te lang met aanmelden, want er is plek voor maximaal 30 deelnemers.