Doe mee met de gratis cursus ‘Politiek Actief’

22 januari 2024
Inwonersnieuws

Vraagt u zich wel eens af hoe de gemeente precies werkt en hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Of heeft u interesse om iets te doen in de politiek, maar heeft u de eerste stap nog niet gezet? Volg dan de gratis cursus ‘Politiek Actief’ en ontdek het! De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en de eerste avond is op 29 februari 2024. Er is plek voor 25 inwoners, waarbij we een minimum van tien deelnemers aanhouden om de cursus te laten starten. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol=vol!

Wat houdt de cursus in?

De cursus ‘Politiek Actief’ is een manier om inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de lokale politiek. Tijdens de cursus zijn er meerdere contactmomenten tussen de deelnemers en raads- en commissieleden. Op een interactieve, maar vooral ook leuke manier, maken we u wegwijs in het Zevenaarse politieke landschap. Wie weet denkt u na het volgen van de cursus wel: ‘ik wil ook politiek actief worden’. Meedoen in de lokale politiek kan op verschillende manieren en is leuker dan u misschien denkt. En niet onbelangrijk: u heeft invloed op uw eigen voor- en achtertuin. De ene dag buigt een raadslid zich bijvoorbeeld over de bouwplannen van een nieuwe school, de andere dag over de gemeentelijke begroting. Heel divers dus!

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een ander thema. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de griffie van de gemeente Zevenaar. De burgemeester, de griffier maar ook raadsleden sluiten afwisselend aan. De laatste bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering. 

Programma
WanneerWat staat er op het programma? 
Bijeenkomst 1:
Donderdag 29 februari van 19.30 - 22.00 uur
Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met elkaar, met de gemeente en de verschillende verhoudingen tussen de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie. 
Bijeenkomst 2:
Donderdag 7 maart van 19.30 - 22.00 uur
Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over het raadslidmaatschap en de inzet van raadsinstrumenten. Dit doen we op een interactieve manier. Ook gaan we in gesprek met raads- en commissieleden.
Bijeenkomst 3:
Donderdag 21 maart van 19.30 – 22.00 uur
Tijdens deze bijeenkomst bent u aan zet. We simuleren een raadsvergadering en gaan speeddaten met raads- en commissieleden.
Bijeenkomst 4: Woensdag 27 maart van 18.45 – ?We sluiten de cursusreeks af met het bijwonen van een raadsvergadering. Tijdens deze laatste bijeenkomst bespreken we samen de agenda van de raadsvergadering. Zo bent u goed voorbereid. 

 

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK