Dodenherdenkingen in de gemeente Zevenaar

29 april 2024
Algemeen nieuws

Op zaterdag 4 mei staat Nederland stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Tussen 20.00 en 20.02 uur is iedereen twee minuten stil. In onze gemeente zijn er verschillende herdenkingsplechtigheden die georganiseerd worden door de comités 4 en 5 mei.

Angerlo, Lathum, Giesbeek

Op 4 mei zullen in de middag kransen worden gelegd in Giesbeek en Lathum. 

  • Om 14:00 uur in Giesbeek bij het monument op de begraafplaats achter de kerk. 
  • Om 15:00 uur in Lathum bij het monument naast de kerk. 

In de avond is er een herdenking in de kerk in Angerlo. Aanvang 19.00 uur. 
Aanwezig namens het college van B&W: wethouder Bart Kagei. 

Babberich

De plechtigheid in Babberich start om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats bij SV Babberich. Om 19.00 uur begint het officiële programma bij het vrijheidsmonument tegenover de Maria Kapel aan de Beekseweg. Er vindt o.a. een voordracht plaats door twee jeugdige Babberichers met als thema ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. 
Aanwezig namens de gemeente Zevenaar: raadslid Ben van Bindsbergen.

Herwen en Aerdt

De herdenking vindt plaats in de NH kerk in Aerdt om 19.00 uur. Om 19.50 uur zijn er herdenkingen bij grafmonumenten in Aerdt en Herwen. Aanwezig namens (het college van B&W van) de gemeente Zevenaar: gemeentesecretaris Danielle Janssen en raadslid Jelle Hugen. 

Lobith, Tolkamer

De herdenking vindt plaats in de R.H. Kerk aan de Markt in Lobith.Aanvang: 18.30 uur. Aansluitend vertrek naar De Bijland. Er worden bloemenstukken gelegd. 
Aanwezig namens het college van B&W: wethouder Stef Bijl.

Pannerden

De herdenking begint om 19.00 uur en vindt plaats in het schuttersgebouw van Claudius Civilis. Na de herdenking is er een stille tocht naar het monument bij de kerk. 
Aanwezig namens het college van B&W: burgemeester Lucien van Riswijk en burgemeester Peter Hinze van Emmerik. 

Spijk

Op 4 mei vindt de herdenking plaats bij het monument naast de kerk van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur. De programmaopbouw is net zoals voorgaande jaren: een ceremonie met erewacht van militairen uit het dorp en leden van de schutterij en enkele sprekers. Na de twee minuten stilte worden er bloemstukken gelegd door afgevaardigden van verschillende instanties en verenigingen. 
Aanwezig namens het college van B&W: wethouder Toon Albers.

Zevenaar

De herdenking start om 19.00 uur in Het Musiater. Aansluitend (om 19.37 uur) is er een stille tocht naar het Raadhuisplein. Vanaf 19.48 uur zullen verschillende sprekers een woordje doen en er wordt een gedicht voorgedragen. 
Aanwezig namens het college van B&W: wethouder Arthur Boone. 

Dodenherdenking