Landschap met water en bomen

Digitaliseren parkeervergunningen centrum Zevenaar

28 november 2022
Inwonersnieuws

In het centrum van Zevenaar geldt betaald parkeren voor alle voertuigen. Woont u in het centrum van Zevenaar en heeft u een parkeervergunning? Voor de zones A en E gaan we de parkeervergunningen digitaliseren. Ook wordt de woonwijk Enghuizen vergunninghouderszone.

Zone A en E

Voor de parkeervergunningszones A en E (centrum Zevenaar) gaan we de parkeervergunningen digitaliseren. Woont u in zone A of E? U ontvangt dan hierover een brief van ons. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Uw papieren vergunning kunt u vanaf 1 december 2022 omzetten naar een digitale vergunning via de pagina Parkeervergunningen. Doe dit voor 1 februari 2023, want vanaf 1 februari 2023 is de papieren vergunning niet meer geldig.

Heeft u de digitale parkeervergunning aangevraagd? U kunt uw vergunning vanaf dat moment zelf digitaal beheren. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig de vergunning wijzigen of opzeggen en uw kenteken aanpassen als dat nodig is. Handig voor u én beter voor het milieu omdat we papier kunnen besparen.

Wijk Enghuizen/zone G

Vanaf 1 januari 2023 heeft u een parkeervergunning nodig om uw auto in de wijk Enghuizen te parkeren. De wijk Enghuizen valt onder zone G. Woont u in de wijk Enghuizen? U ontvangt dan van ons een brief. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op.

U kunt vanaf 1 december 2022 een parkeervergunning aanvragen via onze pagina Parkeervergunningen. De parkeervergunningen voor de wijk Enghuizen zijn digitaal en staan op kenteken. U krijgt dus geen papieren versie.

Andere zones en bezoekers

Woont u in een andere vergunninghouderszone? U vergunning blijft dan nog even een papieren biljet. Verloopt uw tweede parkeervergunning op 31 december 2022? Dan vraagt u via de pagina Parkeervergunningen een nieuwe vergunning aan. U kunt uw tweede vergunning vanaf dat moment zelf digitaal beheren. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig de vergunning wijzigen of opzeggen.

Krijgt u bezoek? En komt uw bezoek met de auto? U kunt dan gebruik (blijven) maken van de bezoekerskaarten. De bezoekerskaart is een kraskaart. Uw bezoek kan één uur of langer parkeren door het openkrassen van tijdvakken op de kaart. Eén kaart is een uur geldig. Blijft uw bezoek langer? Leg dan meerdere kaarten achter de voorruit. Op de pagina Parkeervergunningen (link) leest u meer over de bezoekerskaarten.

Vergunninghouderszone