Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

De gemeente Zevenaar krijgt 14 ‘coronabomen’

23 maart 2021
We leven op dit moment in een bijzondere tijd. Iedereen ervaart deze coronaperiode op zijn of haar eigen manier. Er zijn veel verdrietige momenten, denk aan ziekte en overlijden, maar er zijn gelukkig ook lichtpuntjes. Op donderdag 25 en vrijdag 26 maart worden er op 14 plekken in onze gemeente ‘coronabomen’ geplant. Deze bomen zijn een blijvende herinnering aan de periode waar we nu met z’n allen inzitten.

Coronabomen

De gemeente Zevenaar heeft in totaal 12 kernen. In elke kern wordt deze week een ‘coronaboom’ geplant. Ooij en Tuindorp krijgen ieder ook een boom. Er is gekozen voor walnotenbomen. De walnotenboom is een symbool van wijsheid, liefde, vruchtbaarheid en bescherming. Walnoten hebben een harde schil en een zachte binnenkant. Een mooie verwijzing naar de krachtige kernen van onze gemeente, die gemaakt worden door de mensen die er wonen.

Locaties

De locaties van de ‘coronabomen’ zijn bepaald in overleg met de dorpsraden. Alle bomen krijgen een plaquette met daarop de naam van de boom en de tekst: ‘deze boom is een blijvende herinnering aan een bijzondere tijd’.

 1. Aerdt: grasveld bij de kerk
 2. Angerlo: hoek Prinses Margrietlaan – Walbekerveld - Het Indianenveldje
 3. Babberich: groenstrook bij de Middag
 4. Giesbeek: Havenweg
 5. Herwen: nabij de kerk
 6. Lathum: omgeving De Horst
 7. Lobith: Graaf Ottoweg (plantsoen naast de school)
 8. Ooij: Park Wielekeskamp – Speldenkamp
 9. Oud-Zevenaar: Hofweg
 10. Pannerden: Hoek Renbaan – Nieuwstraat (bij Plan Uuleveld)
 11. Spijk: Dijkhoevestraat (bij de picknickbank)
 12. Tolkamer: Burgemeester Daalderopstraat
 13. Tuindorp: achter het buurthuis
 14. Zevenaar: Nieuwe Doelenstraat

Fietsroute

Het plan is om een fietsroute te ontwikkelen die de ‘coronabomen’ met elkaar verbindt.  Meer informatie hierover volgt, op een later moment, via onze communicatiekanalen.