Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Corona-communicatie krijgt rapportcijfer 7,7

13 juli 2020
De afgelopen periode stond grotendeels in het teken van corona-communicatie. Via verschillende communicatiekanalen hebben we als gemeente actief gecommuniceerd over de laatste corona-ontwikkelingen. Online (o.a. website en social media), maar ook offline (o.a. posters in bushokjes en Zevenaar Post). De mensen in onze gemeente, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Het is dus heel fijn om te weten wat zij van onze communicatie vinden. Wat is goed, wat kan er beter? Maar ook: wat is hen het meest bijgebleven?

Online enquête

In de periode 10 – 24 juni konden Zevenaarders meedoen aan onze online enquête. Via de gemeentelijke communicatiekanalen is de enquête onder de aandacht gebracht. 226 inwoners, met verschillende leeftijden, hebben de moeite genomen om de vragenlijst met tips en tops in te vullen. Gemiddeld rapportcijfer: 7,7.

Tops die o.a. voorbij kwamen: positieve, warme & aansprekende berichten (erg op het ‘samen’), content voor jong/oud, inzet van verschillende kanalen en snelle (online) berichtgeving. Tips: vergeet offline nooit (naast de inzet van online), kijk of je oudere mensen vaker brieven kunt sturen en blijf inzetten op gevoel van Zevenaarse trots. De zingende burgemeester is veel inwoners het meest bijgebleven, maar ook het weekoverzicht op social media en de borden langs de weg met corona-informatie. Dank voor de reacties; we gaan met alle input aan de slag!

Uitslag enquête corona-communicatie