Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Controle hondenbelasting

22 september 2021
Begin oktober 2021 voert een controleur van Legitiem B.V. een controle hondenbelasting in onze gemeente uit. De controleur van Legitiem B.V. heeft een legitimatiebewijs bij zich. Hier kunt u naar vragen als de controleur aan huis komt.

Waarom controle?

Iedereen die in onze gemeente een hond heeft moet daarvoor belasting betalen. De meeste hondenbezitters doen dat ook ieder jaar. Helaas zijn er ook hondenbezitters die dat niet doen. Het is dan wel zo eerlijk tegenover hondenbezitters die  belasting betalen dat we hierop controleren. Bovendien zorgen de niet-belastingbetalers voor  een verlies aan opbrengst hondenbelasting voor de gemeente. 

Heeft u een hond?

Dan moet u dit binnen zes weken na aanschaf bij ons melden. U kunt vervolgens een aangifteformulier invullen.

Heeft u geen hond meer?

Dan meldt u uw hond  binnen zes weken af. U kunt vervolgens een afmeldingsformulier invullen. U betaalt dan tot en met de maand waarin u de hond heeft gehad. 

Hoe kom ik aan een aangifte- of afmeldingsformulier?

U kunt dit makkelijk online regelen via www.zevenaar.nl/hondenbelasting. U kunt de formulieren ook bij de balie van het gemeentehuis ophalen of bel (0316) 59 51 11. Doe altijd aangifte, dat is verplicht en zo voorkomt u een boete.  

Waar kan ik vragen stellen?

Bij onze collega’s van team Belastingen. U bereikt hen tussen 9.00 en 17.00 uur via (0316 59 11 11) of mail naar belastingen@zevenaar.nl.