Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Capaciteitsuitbreiding ligplaatsen Boven-IJssel

Rijkswaterstaat gaat de komende jaren in de Valeplas bij Giesbeek werken aan zeventien nieuwe ligplaatsen voor binnenvaartschippers op de IJssel. Hierdoor bevorderen we een vlotte en veilige doorstroming van het scheepvaartverkeer, omdat schippers zich beter aan de wettelijke vaar- en rusttijden kunnen houden. Naast de zeventien ligplaatsen voor de beroepsvaart realiseert Rijkswaterstaat ook ligplaatsen voor de lokale beroepsschippers van Giesbeek. 

Aanpassen planning en vergunningaanvragen

Bij het uitwerken van alle plannen en benodigde vergunningaanvragen voor dit project ging Rijkswaterstaat uit van de destijds geldende wetten en regels, waaronder de PAS-regeling (Programma Aanpak Stikstof). Het wegvallen van de PAS-regeling door een uitspraak van de Raad van State vraagt voor de overnachtingshaven Giesbeek om aanpassingen in de plannen en vergunningaanvragen.

Op basis van de vertraging is de planning aangepast. Deze ziet er nu als volgt uit:

  • 2022: Projectbeslissing
  • 2022: Start uitvoering
  • 2023 - 2024: Overnachtingshaven gereed

Meer weten?

Bekijk de projectwebsite van overnachtingshaven Giesbeek of abonneer u op de nieuwsbrief.

Vragen over dit project? Neem contact op met meneer Ard Schenk, telefoon (0316) 595 111 of per mail: a.schenk@zevenaar.nl.