Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen.Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

www.buurtgezinnen.nl

06-14 85 02 64

Meer informatie

De hulp is alledaags en gelijkwaardig. Vraaggezin en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de inhoud van de ondersteuning.

Denk bij ondersteuning aan de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Maar ook: meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of er samen op uitgaan met beide gezinnen.

Waarom kiezen wij voor Buurtgezinnen?

In 50 gemeenten verspreid door Nederland is Buurtgezinnen inmiddels actief en de ervaringen zijn veelbelovend. Wietske Glaser is de coördinator voor Buurtgezinnen in Heumen. “Buurtgezinnen is praktisch, laagdrempelig en in potentie voor iedereen een oplossing als het leven even anders loopt. Hoe fijn is het als je een beroep kunt doen op een ander gezin die met een kleine dienst in jouw situatie van grote betekenis kan zijn?”

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden als vraag- of steungezin? Lees dan verder.

Aanmelden vraaggezin

Herken je dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in je gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf.

Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar jouw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat jij op adem kan komen. Wilt u meer informatie over Buurtgezinnen en wat het voor u kan betekenen? Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met Wietske Glaser, coördinator Zevenaar, via 06-14 85 02 64 / wietske@buurtgezinnen.nl.

Aanmelden steungezin

Buurtgezinnen is in Zevenaar op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen (maar met opvoedervaring) die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft. Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin. Welke ondersteuning een steungezin biedt en hoeveel tijd het gezin erin steekt, is afhankelijk van de gemaakte afspraken. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Via www.buurtgezinnen.nl kunt u zich aanmelden als steungezin.