Brievenbus voor hemelpost geplaatst bij begraafplaats Rosorum

13 december 2023
Inwonersnieuws

Op woensdag 13 december is de eerste brievenbus voor hemelpost in onze gemeente in gebruik genomen. In aanwezigheid van loco-burgemeester Toon Albers, de begraafplaatsbeheerder van Rosorum en een handjevol aanwezigen heeft initiatiefnemer Mike Peters de eerste post in de brievenbus gedaan.

Post naar de hemel

Als je iemand bent verloren, dan wil je soms nog iets tegen diegene zeggen of iets aan hem of haar schrijven. In deze brievenbus kun je een brief, kaart of tekening posten. De post is voor dierbaren die overleden zijn.

De beheerder van de begraafplaats leegt deze brievenbus regelmatig en bewaart de post ongeopend en zorgvuldig. Elk jaar tijdens Allerzielen (2 november) wordt de post op symbolische wijze naar boven gestuurd tijdens een speciale bijeenkomst.

Wens komt in vervulling

De Zevenaarse Mike Peters had de wens om deze hemelpoortbrievenbus te plaatsen en heeft zich voor de plaatsing ingezet. Op woensdag 13 december ging zijn wens tijdens een speciaal moment in vervulling: Mike droeg een gedicht voor aan twee overleden dierbaren en deed het gedicht daarna op de post. Daarmee was de brievenbus officieel geopend.

Onthulling hemelpoortbrievenbus Rosorum