Boef in de wijk! Oefening BuurtWhatsApp in Lobith, Spijk en Tolkamer

Publicatiedatum: 
11 februari 2019
Donderdag 28 februari organiseren de politie en gemeente Zevenaar de oefening ‘Boef in de wijk!’ in Lobith, Spijk en Tolkamer. Het doel van de oefening is om de werking van de WhatsApp-groepen in de wijken te bekijken. Het delen van informatie is een belangrijk onderdeel van de oefening. De oefening duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Heeft u de BuurtWhatsApp in uw straat of wijk? Doe dan mee. Deelnemers maken kans op een mooie prijs! Hieronder leest u alle informatie over de oefening én de spelregels.

Wat houdt de oefening in? 

De politie zorgt op donderdag 28 februari  tussen 19.00 en 20.30 uur voor verschillende verdachte situaties in Spijk, Lobith en Tolkamer. Hoe? Door een “boef” daadwerkelijk de wijk in te sturen! Bewoners die meedoen in de BuurtWhatsApp moeten goed opletten. Hen wordt gevraagd verdachte situaties meteen te melden in hun BuurtWhatsApp. Het is de bedoeling dat deelnemers zoveel mogelijk details geven (bv. kentekens, vreemde situaties, locaties, beschrijvingen van personen etc.). 

Spelregels 

  • De ‘boef’ loopt altijd op de openbare weg. Zoeken in tuinen en op privéterreinen is dus niet de bedoeling!
  • U mag alleen melding doen via de BuurtWhatsApp. Niet bellen met 112 dus.
  • Zowel de start als het einde van de oefening en eventuele aanwijzingen worden via de BuurtWhatsApp gecommuniceerd.
  • Gebruik de WhatsApp-groep verder zoals altijd en niet voor onderling contact/privéberichten.
  • Als u de ‘boef’ ziet, moet u hem/haar meteen aanspreken en de vraag stellen ”Kent u de boef in de wijk?” De ‘boef’ zal zich meteen over geven, hij of zij pleegt dus nooit verzet (bij verzet van of bedreiging door persoon die u aanspreekt, belt u wél meteen 112)
  • Als een ‘boef’ is ontmaskerd, zet de oefenleiding meteen weer een nieuwe ‘boef’ in of stopt de oefening.
  • Degene die de ‘boef’ het eerst ontmaskert en degene die het beste signalement in de WhatsApp-groep heeft gemeld, krijgen later op de avond een prijs.
  • De politie kan elk moment besluiten de oefening te stoppen.

Prijzen voor de winnaars!

Degene die de boeven het eerste ontmaskert, krijgt een prijs. Deelnemers kunnen ook winnaar zijn als zij het beste hebben gecommuniceerd via de BuurtWhatsApp. De winnaars krijgen aan het eind van de oefening hun prijs uit handen van de burgemeester Lucien van Riswijk. Dat gebeurt aan het einde van de oefenavond  bij Partycentrum Schipperspoort te Lobith. Aanvang 21.00 uur. Iedereen is welkom! 

Wilt u niet deelnemen?

U kunt meldingen in de WhatsApp-groep tijdelijk dempen, zodat u niet overspoeld wordt met meldingen vanuit de WhatsApp-groep.