Landschap met water en bomen

Bericht over de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand

22 februari 2023
Algemeen nieuws

De gemeente stelt elk jaar de waarde vast van alle onroerende zaken in de gemeente. De waarde van uw woning of niet-woning, zoals een kantoor of winkel, staat in de WOZ-beschikking. U vindt de WOZ-beschikking op uw aanslag onroerendezaakbelasting (OZB). Rond 25 februari krijgt u bericht van ons over de WOZ-waarde van uw woning op de peildatum 1 januari 2022.

Is de WOZ-waarde volgens u te hoog? Of heeft u vragen hierover? Bel ons via (0316) 595 111 of vul het contactformulier in. We gaan dan graag samen in gesprek.

Wilt u bezwaar maken? Dit kunt u eenvoudig zelf doen

U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dat kan gemakkelijk via de pagina bezwaar tegen gemeentelijk belastingen. Dat moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.

Schakel geen bemiddelingsbureau in

We zien steeds vaker dat inwoners een bureau inschakelen om 'gratis' bezwaar te maken. Wij adviseren u hier niet mee in zee te gaan. Zelf bezwaar maken is gratis, makkelijker, sneller en persoonlijker dan via een bureau. En u heeft net zoveel kans op het verlagen van uw WOZ-waarde. U kent uw eigen woning het beste en weet waarom de WOZ-waarde mogelijk niet klopt. U heeft hier dus geen bureau voor nodig. Bovendien sturen bureaus een hoge rekening naar de gemeente als het bezwaar wordt toegekend. Dit moet de gemeente ergens van betalen. Het wordt daarom doorberekend aan de inwoners door een belastingverhoging. Uiteindelijk betalen we daarom allemaal mee aan deze bemiddelingsbureaus.

Onderstaand filmpje zet alles nog een keer helder op een rij.

Vragen over of bezwaar tegen WOZ-waarde? Neem contact met ons op!

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.