Belevenistafel brengt ouderen samen in verzorgingstehuis Heukelumshof

01 februari 2024
Overig nieuws

Haar moeder maakt het helaas niet meer mee, maar ter nagedachtenis aan haar én als bedankje voor de uitmuntende zorg wilden Ans Pelgrim, haar familie en vrienden een belevenistafel aan verzorgingshuis Heukelumshof in Pannerden schenken. Wij vonden dit als gemeente Zevenaar zo’n mooi initiatief, dat we ook een bijdrage hebben gedaan. Daardoor staat er sinds kort een belevenistafel in het Pannerdense verzorgingshuis.

De moeder van Ans Pelgrim overleed in januari 2023. Ans: “Ze heeft tweeënhalf jaar vanwege dementie in Heukelumshof gewoond. We wilden heel graag iets terug doen.” In plaats van bloemen voor op het graf vroeg de familie om een donatie. Er is ruim 1000 euro opgehaald, een enorm bedrag. Wij hebben samen met Ans en met teamcoördinator Maria van Heukelumshof gezocht naar een goede bestemming. “En toen kwam de belevenistafel in beeld. Samen met een mooie bijdrage van de gemeente is er één aangeschaft. De Belevenistafel is een interactieve touchscreentafel, een soort grote tablet waarop je samen kunt gamen. Bewoners kunnen spelletjes doen of goudvissen voeren, het is net echt. Het zorgt voor plezier en ontspanning. We zijn er heel blij mee. Het is fijn om dit voor anderen te kunnen doen,” vertelt Ans.

De belevenistafel is een grote aanwinst voor de bewoners van Heukelumshof, vindt teamcoördinator Maria: “Je kunt er zoveel mee. Er is een ruime keuze aan spellen. Van actief tot ontspannend, voor elk niveau. Bewoners kunnen er zelf mee aan de slag of worden geholpen door een vrijwilliger.’’ De belevenistafel heeft een mooie centrale plek in Heukelumshof gekregen. Maria: “We nemen hem samen in gebruik met Monicare Thuiszorg die ook bij ons in het pand zit.”

Zelf ideeën of initiatieven?

Als gemeente ondersteunen wij de zelfredzaamheid van ouderen. De belevenistafel draagt positief bij aan hun vitaliteit van de geest en zorgt voor saamhorigheid en verbinding. Heb je zelf een vergelijkbaar idee of zoek je steun voor een eigen initiatief? Misschien kunnen wij helpen! Neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.