Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Begraafplaatsen Angerlo en Rosorum Zevenaar

Begraafplaats Rosorum in Zevenaar en de algemene begraafplaats in Angerlo zijn de gemeentelijke begraafplaatsen van gemeente Zevenaar. De medewerkers van de begraafplaatsen komen zoveel mogelijk tegemoet aan uw wensen op het gebied van begraven en cremeren.

Goed om te weten

Contact

Telefoon (0316) 595 111, e-mail gemeente@zevenaar.nl.

  • Graven worden opeenvolgend uitgegeven. U kunt geen graf reserveren
  • De kosten van het onderhoud van de begraafplaats zijn opgenomen in het begraafrecht
  • Het onderhoud van het graf zelf is een taak van de nabestaanden. De kosten hiervan komen dan ook voor hun rekening

Graven en asbestemmingen

Op de gemeentelijke begraafplaatsen kunt u kiezen voor een familiegraf, een algemeen graf of een van de asbestemmingen. Alle graven worden opvolgend gebruikt. U kunt dus geen graf reserveren.

Familie(kinder)graf

Een familiegraf is een graf met een grafrecht voor bepaalde tijd. Een familiekindergraf is voor kinderen tot 12 jaar. In een familiegraf worden 2 overledenen begraven of 1 tot 3 asbussen (afhankelijk van het aantal overledenen die begraven zijn in het graf). Een familiegraf is voor een periode van 20 of 30 jaar. Verlengen kan met 5 of 10 jaar, zolang de capaciteit het toelaat.

Algemeen (kinder)graf

In een algemeen graf worden 2 overledenen begraven die meestal geen familie van elkaar zijn. Een algemeen kindergraf is voor kinderen tot 12 jaar. Er is een speciale afdeling voor algemene kindergraven. Gemeente Zevenaar bepaalt de plek van een algemeen graf en de volgorde van begraven. Algemene graven zijn voor een periode van maximaal 10 jaar. Verlengen kan met 5 jaar, zolang de capaciteit het toelaat.

Familie-urnengraf

Een familie-urnengraf is een graf met grafrecht voor bepaalde tijd. In een familie urnengraf kunnen 4 asbussen geplaatst worden. Een familie-urnengraf is voor een periode van 20 of 30 jaar. Verlengen kan met 5 of 10 jaar, zolang de capaciteit het toelaat.

Algemeen (kinder)urnengraf

In een algemeen urnengraf kan 1 asbus geplaatst worden. Een algemeen kinder urnengraf is voor kinderen tot 12 jaar. Een algemeen urnengraf is voor een periode van 10 jaar. Verlengen kan met 5 jaar, zolang de capaciteit het toelaat.

Familie-urnennis

In een familie-urnennis kunnen 2 asbussen geplaatst worden. Een familie-urnennis is voor een periode van 20 of 30 jaar. Verlengen kan met 5 of 10 jaar, zolang de capaciteit het toelaat.

As verstrooien

Op begraafplaats Rosorum kunt u ook de as van uw dierbare verstrooien. Bij het veld kunt u eventueel een gedenkplaatje ophangen.

Begrafenis en crematie

U kunt veel zaken voor een begrafenis of crematie samen met uw uitvaartbegeleider regelen. Bijvoorbeeld de aangifte van overlijden, keuze voor begraven of cremeren, welke begraafplaats, welk graf of asbestemming en welk gedenkteken. Het plaatsen van een asbus in een urnengraf kunt u eventueel zonder uitvaartbegeleider regelen.

Tijden

Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur vinden begrafenissen plaats. Buiten deze tijden heeft u speciale toestemming nodig voor een begrafenis. Ook betaalt u dan extra tarief.

Openingstijden

Begraafplaats Rosorum en Angerlo zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang.