Babberichseweg vanaf 17 juni afgesloten voor doorgaand verkeer

12 juni 2019
De Babberichseweg in Zevenaar is vanaf 17 juni niet meer begaanbaar voor doorgaand verkeer. Het betreft het wegdeel vanaf het centrum tot de rotonde ter hoogte van Groot Holthuizen. Strukton Rail voert de komende weken voorbereidende werkzaamheden uit voor het inpassen van de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers.

In maart is Strukton Rail in opdracht van ProRail gestart met de bouw van de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers aan de Babberichseweg. De voorbouw van deze tunnel is medio juli gereed. In de zomervakantie volgt een periode dat de treinen niet rijden. In deze periode wordt het spoorkruisend gedeelte van de tunnel op de definitieve plek geplaatst.

De komende weken worden er voorbereidingen getroffen aan de Babberichseweg. Daarom is de Babberichseweg, van het centrum van Zevenaar tot de rotonde ter hoogte van Groot Holthuizen, vanaf 17 juni afgesloten voor al het verkeer. De nieuwe ontsluitingsroutes worden met bebording aangegeven. Naar verwachting wordt de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers eind dit jaar in gebruik genomen.

Volg de bouw van de tunnel live.

Kijk voor meer informatie op www.prorail.nl/zevenaar of www.opweginzevenaar.nl.