Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Alternatief voor de buurtbus

21 oktober 2020
De buurtbus van Breng rijdt vanwege de gevolgen van corona niet. Vanaf nu is er wel een alternatief geregeld bij Regiotaxi Avan. Bent u gewend met de buurtbus te reizen dan kunt u de buurtbus-taxi bellen.

De buurtbus rijdt vanwege de gevolgen van corona niet. Vanaf nu is er wel een alternatief geregeld bij Regiotaxi Avan. Bent u gewend met de buurtbus te reizen dan kunt u de buurtbus-taxi bellen. Het gaat om de buurtbuslijnen 555, 560 en 566 tussen de kernen Aerdt, Babberich, Herwen, Lobith, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Zevenaar en Elten (Duitsland).

Hoe regelt u vervoer?

U belt voor het boeken van een rit naar (085) 043 8784. U kunt een rit boeken van halte naar halte (dus niet van deur tot deur). U betaalt € 2,35 per rit en rekent af bij de chauffeur met een pinpas. Uw OV-chipkaart kunt u niet gebruiken. Let op: het dragen van een mondkapje is verplicht in de Regiotaxi Avan.

Wanneer gaat de buurtbus weer rijden?

De buurtbussen moeten allemaal aangepast worden. De bussen krijgen extra ventilatie en kuchschermen. Als dit gebeurd is, kunnen de bussen weer gaan rijden. Echter de chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers. Alleen als zij zich veilig genoeg voelen in de buurtbus kan de dienstregeling weer opgestart worden.

Meer informatie?

Op de www.breng.nl/nl/onze-routes/vervoersmiddelen/buurtbus leest u meer informatie over de buurtbus en de tijdelijke alternatieven.

Reis alleen als het echt nodig is

Vanaf woensdag 14 oktober zijn er strengere maatregelen aangekondigd. Door minder te reizen, komen mensen op minder plekken en is er minder contact met anderen. Zo kan het virus zich minder snel verspreiden. Reis daarom minder vaak, beperk het aantal uitstapjes en vermijd drukte. Het dragen van mondkapjes in het OV is verplicht. Kijk voor de algemene regels op www.rijksoverheid.nl.