Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Algemene informatie over het COVID-19 virus

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar er komt wel stapsgewijs meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen blijft houden en als het virus onder controle blijft.

Maatregelen

De Rijksoverheid heeft in maart, april en mei diverse maatregelen genomen.

Wij vragen u dringend al deze maatregelen op te volgen om er zo voor te zorgen dat het virus zich niet (te snel) verspreidt. Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken.

Noodverordening 11 mei

Op 11 mei heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, een nieuwe noodverordening afgekondigd. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die de Rijksoverheid aangekondigd heeft. In de noodverordening is onder meer geregeld dat de kappers weer open mogen. Ook bezoek aan bibliotheken, dierenparken, natuur- en pretparken en zwembaden is per 11 mei weer toegestaan.

RIVM en Rijksoverheid

Meer informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM of op de website van Rijksoverheid.

Veelgestelde vragen gemeente Zevenaar

Als gemeente krijgen wij dagelijks telefoontjes, mailtjes en berichten van (bezorgde) inwoners en ondernemers. De veelgestelde vragen zijn gebundeld op onze website op de pagina Veelgestelde vragen.

Telefoonnummers

De Rijksoverheid heeft een landelijk informatienummer voor vragen over het coronavirus. Op 0800-1351 kunt u uw vragen stellen over het virus. Dit nummer is bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.

Voor vragen aan de gemeente belt u met (0316) 595 111. Dit nummer is maandag t/m donderdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.