Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Algemene informatie over het COVID-19 virus

Vanaf 12 maart 2020 neemt de Rijksoverheid en/of Veiligheidsregio diverse maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden.

Maatregelen

De Rijksoverheid heeft de afgelopen periode diverse maatregelen genomen.

Wij vragen u dringend al deze maatregelen op te volgen om er zo voor te zorgen dat het virus zich niet (te snel) verspreidt. Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken.

Noodverordening 14 oktober

Vanaf 14 oktober is de nieuwe noodverordening van kracht in de regio Gelderland-Midden. U leest hier meer over in het nieuwsbericht op de website van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

Meer informatie

RIVM en Rijksoverheid

Meer informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM of op de website van Rijksoverheid.

Waar kan ik informatie over het coronavirus vinden die makkelijk is uitgelegd?

Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met lezen.

Hulp

Hulp nodig of hulp aanbieden? Zoals bijvoorbeeld met de boodschappen of voor gezelschap. Neem contact op met de gemeente of bekijk de website WeHelpen. Deze website brengt vraag en aanbod samen.

Cijfers

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Op het dashboard is bijvoorbeeld te zien hoeveel mensen positief getest zijn op het virus en of het aantal besmettingen oploopt. De actuele cijfers van de gemeente Zevenaar zijn daar ook terug te vinden.

 

Telefoonnummers

De Rijksoverheid heeft een landelijk informatienummer voor vragen over het coronavirus. Op 0800-1351 kunt u uw vragen stellen over het virus. Dit nummer is bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.

Voor vragen aan de gemeente belt u met (0316) 595 111. Dit nummer is maandag t/m donderdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Coronatest

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom wordt alleen getest bij klachten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen. U kunt telefonisch een afspraak maken via 0800-1202. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Of maak online een afspraak (met uw DigiD).