Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Algemene informatie over het coronavirus

In 2020, 2021 en 2022 zijn er diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden.

Maatregelen

Hieronder vindt u de laatste wijzigingen in 2021 en 2022.

2022

2021

Tijdelijke wet maatregelen covid-19

Op 1 december 2020 om 00.00 uur is de noodverordening van 18 november ingetrokken. Op dat moment is de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (Twm) in werking getreden.

Meer informatie

RIVM en Rijksoverheid

Meer informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM of op de website van Rijksoverheid.

Waar kan ik informatie over het coronavirus vinden die makkelijk is uitgelegd?

Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met lezen.

Zorgen over of door de coronacrisis

Maakt u zich zorgen over of door de coronacrisis? Kijk op het Steunpunt Coronazorgen voor advies. Bij het Steunpunt Coronazorgen vindt u informatie over hoe met gevoelens en zorgen om te gaan. Waar nodig krijgt u doorverwijzingen voor hulp.

Hulp

Hulp nodig of hulp aanbieden? Zoals bijvoorbeeld met de boodschappen of voor gezelschap. Neem contact op met de gemeente of bekijk de website WeHelpen. Deze website brengt vraag en aanbod samen.

Cijfers

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Op het dashboard is bijvoorbeeld te zien hoeveel mensen positief getest zijn op het virus en of het aantal besmettingen oploopt. De actuele cijfers van de gemeente Zevenaar zijn daar ook terug te vinden.

CoronaMelder

In heel Nederland is de CoronaMelder beschikbaar. Deze app waarschuwt nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kan worden voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Lees meer op de website van de CoronaMelder.

Telefoonnummers

De Rijksoverheid heeft een landelijk informatienummer voor vragen over het coronavirus. Op 0800-1351 kunt u uw vragen stellen over het virus. Dit nummer is bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.

Voor vragen aan de gemeente belt u met (0316) 595 111. Dit nummer is maandag t/m donderdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Coronatest

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Op de huisartsenpost in Zevenaar is een corona-teststraat. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom wordt alleen getest bij klachten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen. U kunt telefonisch een afspraak maken via 0800-1202. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Of maak online een afspraak (met uw DigiD).