Important message

Vanwege de coronamaatregelen gaan de publieksbalies van het gemeentehuis op maandag & woensdag om 17.00 uur dicht (i.p.v. 19.30 uur). De ingang van de Turmac Cultuurfabriek (en het gemeentehuis) is vanwege werkzaamheden tijdelijk aan de straat Hydrofoor.

Afvalinzameling vanaf 14 april

6 april 2020

Update

Vanaf zaterdag 20 juni 2020 halen de verenigingen in de gemeente Zevenaar weer het oud papier en karton op. De vrijwilligers doen dit in de avonduren en op de zaterdagen. U kunt de papiercontainer daarom op dezelfde dag als u gewend was ’s avonds in plaats van ’s ochtends aan de weg zetten.

De maatregelen rondom het Coronavirus zijn versoepeld en we hebben ervaring opgedaan met hoe we onder deze omstandigheden veilig kunnen werken. Daarom kunnen de vrijwilligers het papier weer zelf inzamelen. Natuurlijk houden ook zij zich aan de maatregelen zoals die nu gelden.

Tot en met Pasen (13 april) wordt er geen oud papier ingezameld. Vanaf dinsdag 14 april haalt de gemeente zelf het oud papier op. Zolang de maatregelen van de Rijksoverheid van kracht zijn, vinden wij het niet verantwoord om vrijwilligers in te zetten voor het ophalen van oud papier. De opbrengsten van de inzameling gaan wel gewoon naar de verenigingen.

Inzameling oud papier

Het oud papier wordt ingezameld op dezelfde dag als u gewend bent. De gemeente haalt het papier overdag op, ook in wijken waar dit eerder ’s avonds gebeurde. Wilt u uw papiercontainer voor 7.00 uur aan de weg zetten?

Overige afval

Het overige afval (PMD, GFT en restafval) wordt zoals u gewend bent opgehaald. Bekijk de ophaaldagen van het oud papier en het overige afval in de AfvalWijzer.