Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Afval aanbiedplaatsen

Op dit moment biedt u uw afvalcontainer of plastic zak aan in de buurt van uw woning. Wij gaan werken met verzamelplekken voor het aanbieden van afval.

Waarom aanbiedplaatsen?

Aanbiedplaatsen zijn verzamelplekken waar een aantal huishoudens de afvalcontainer of plastic zak op de ophaaldag plaatst. Op deze manier hoeft de inzamelwagen niet voor elke container apart te stoppen en weer op te trekken. Dat werkt efficiƫnter en is ook beter voor het milieu. In de meeste kernen van de gemeente Zevenaar werken wij al op deze manier.

Waar zijn de aanbiedplaatsen?

Op de kaart van uw dorp kunt u de aanbiedplaatsen zien. Bij het aanwijzen van de aanbiedplaatsen hebben wij rekening gehouden met: bereikbaarheid, loopafstand, verkeersveiligheid en de bestaande situatie. Daarnaast is geprobeerd om op plaatsen waar al aanbiedplaatsen in gebruik zijn, deze te behouden. U mag zelf kiezen op welke aanbiedplaats u uw afvalcontainer of plastic zak aanbiedt.

Kaart met aanbiedplaatsen

Vanaf wanneer kan ik de aanbiedplaats gebruiken?

In veel straten zijn de aanbiedplaatsen al in gebruik. Vanaf 1 mei 2021 gebruikt iedereen de nieuwe aanbiedplaatsen.
Eind april worden tegels geplaatst zodat de aanbiedplaatsen ook op straat zichtbaar zijn. U kiest zelf welke aanbiedplaats u gebruikt.