Afsluiting deel kruising centrum door herstelwerkzaamheden riolering

19 april 2024
Ondernemersnieuws

In maart en april zijn rioolwerkzaamheden uitgevoerd in en rond het centrum van Zevenaar. De aannemer heeft toen het riool gereinigd en een controle uitgevoerd. Recent is een zwakke plek in een rioolbuis gevonden, die we op maandag 29 april en dinsdag 30 april gaan herstellen. Aansluitend vervangt Vitens een oude waterleiding in het gebied. Hierdoor is de kruising Schoolstraat – Didamsestraat – Wittenburgstraat tot en met vrijdag 3 mei afgesloten voor al het verkeer.

Rioolbreuk herstellen

Een zwakke plek in een rioolbuis wordt een rioolbreuk genoemd. Dit is een breuk in het buizenstelsel en is een serieus probleem. Het verstoort mogelijk de afvoer en kan veel schade geven. Een rioolbreuk kan meerdere oorzaken hebben, zoals het verzakken van de grond of het verouderen van de rioolbuis. Om schade en onveilige situaties te voorkomen hebben we besloten om de kruising alvast voor een deel af te zetten, zodat (zwaar) vrachtverkeer niet meer over de plek kan rijden. Op 29 en 30 april herstellen we de rioolbreuk en is de kruising volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Vervangen oude waterleiding

Het parkeerterrein aan de Didamsestraat in Zevenaar passen we aan, zodat een goede en veilige verbinding van de fietsstraat naar het winkelgebied ontstaat. Ook wordt het parkeerterrein overzichtelijker voor automobilisten. 

Om de herinrichting mogelijk te maken zijn verschillende partijen de komende periode op en rond het parkeerterrein aan de slag. Zo is de firma A. Hak begin april gestart met werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur. Dit doen zij in opdracht van Vitens. Zij zorgen voor het vernieuwen van de waterleiding. Van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 mei vervangen zij de oude waterleiding in het centrumgebied rond de kruising Didamsestraat – Schoolstraat - Wittenburgstraat. 

De werkzaamheden aan de waterleiding stonden al op de planning, maar omdat de kruising ook dan moet worden afgesloten combineren we het werk. Zo is er één week hinder door het afsluiten van dit deel van het centrum. De overige werkzaamheden van Hak/Vitens blijven zoals gepland. Omwonenden hebben de planning van de aannemer ontvangen.

Omleidingsroute

Om het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen te leiden stellen we een omleidingsroute in. De parkeerplaats aan de Babberichseweg blijft tijdens de werkzaamheden open voor hulpdiensten, fietsers (afstappen) en voetgangers. Zij kunnen tijdelijk via een begaanbare puinbaan hun weg vervolgen. 

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.