Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Acht energiecoaches van start in de gemeente Zevenaar

7 september 2021
Inwoners van de gemeente Zevenaar die hun woning energiezuiniger willen maken kunnen vanaf september 2021 terecht bij de energiecoaches van de gemeente. In de afgelopen maanden zijn acht gemotiveerde inwoners opgeleid tot energiecoach, die andere inwoners kunnen helpen met kennis, een stappenplan en tips om hun woning energiezuiniger te maken.

Energiecoaches

Een energiecoach helpt met het krijgen van inzicht rondom het energieverbruik in- en rondom de woning. Hij of zij werkt op vrijwillige basis en komt thuis langs om de duurzaamheidsmogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, maar ook het gebruik van tochtstrips, led-lampen en besparende douchekoppen. De energiecoach houdt o.a. rekening met het type woning (koop of huur), de wensen van de bewoner(s) en het beschikbare budget.

‘Met de energiecoaches helpen we onze inwoners nog beter energie te besparen of duurzame energie op te wekken. De coaches zijn mensen die bijna allemaal zelf ook aan de duurzaamheid van hun eigen huis hebben gewerkt en dus heel goed weten waar je zoal tegenaan loopt,’ zegt Carla Koers, wethouder van de gemeente Zevenaar. ‘De energiecoaches kunnen nu starten met de huisbezoeken. Dat is handig voor inwoners die aan de slag willen met verduurzamen, maar bijvoorbeeld niet weten waar ze moeten beginnen. Een paar tips voor kleine maatregelen kunnen al een leuk voordeel opleveren!’

Een afspraak maken

Via www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar is het mogelijk om een afspraak met een energiecoach te maken voor een gratis huisbezoek. Op de website van het Energieloket Zevenaar is het daarnaast mogelijk om antwoord te krijgen op vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Woningeigenaren krijgen een overzicht van lokale en landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Door de koppeling met het lokale bedrijfsleven kunnen woningeigenaren eenvoudig offertes opvragen bij aanbieders in de regio.