Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Aantal wegen afgesloten in Tolkamer in oktober

5 oktober 2021
In oktober renoveert de gemeente Zevenaar het hoofdriool in de kop van Tolkamer. Het gaat om het riool in delen van de ’s-Gravenwaardsedijk, Tolstraat, Oude Bijlandseweg, Veerstraat, Europakade en het Schipperspad. Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen om beurten tijdelijk afgesloten.

In een aantal straten in Tolkamer is het riool erg verouderd en dat levert regelmatig overlast op. Aarsleff Leidingrenovatie bv renoveert in opdracht van de gemeente Zevenaar het hoofdriool in deze straten. Het gaat om het riool in delen van de ’s-Gravenwaardsedijk, Tolstraat, Oude Bijlandseweg, Veerstraat, Europakade en het Schipperspad. De voorbereidende werkzaamheden zijn op 5 oktober 2021 gestart. De renovatiewerkzaamheden starten op dinsdag 12 oktober en duren tot en met dinsdag 26 oktober 2021.

Overlast van de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden blokkeren grote vrachtauto’s de weg, daarom is de weg tijdelijk afgesloten. De aannemer werkt in fases zodat niet alle bovenstaande straten tegelijk afgesloten zijn. 
In de week van 8 november voert de aannemer afrondende werkzaamheden uit, maar deze geven weinig overlast. 

Rioolrenovatie met kousmethode

De gemeente heeft ervoor gekozen om het riool te renoveren met de zogenaamde kousmethode. In het bestaande hoofdriool wordt een kous aangebracht, dat is dan een nieuwe binnenvoering. Deze nieuwe voering zorgt ervoor dat het riool weer vele jaren mee kan en voorkomt scheuren en lekkages. Door op deze manier te werken is het niet nodig dat de straten wekenlang openliggen om de rioolleidingen te vervangen. De kous wordt aangebracht en daarna opgewarmd, zodat de kous kan uitharden. Het installeren en uitharden van de kous duurt ongeveer 12 uur.