Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Aanpassing Arnhemseweg en weg Hengelder

De verkeersstromen in en rond Zevenaar veranderen de komende jaren. Deze veranderingen vragen om extra capaciteit op het wegennet bij de snelweg. De Arnhemseweg en de weg Hengelder worden daarom aangepast. Zo zorgen we dat Zevenaar goed bereikbaar blijft voor inwoners, bezoekers en alle andere reizigers.

Afrit Zevenaar aan A12

Er komt een aansluiting voor Zevenaar ter hoogte van de N810/Arnhemseweg. De huidige aansluiting bij de Griethse poort vervalt. Ook komt er een nieuwe aansluiting ter hoogte van 7Poort-Hengelder.

Arnhemseweg

De Arnhemseweg krijgt twee rijstroken in beide richtingen. De huidige rotonde tussen Roodwilligen en Schellenkrans wordt een kruising met verkeerslichten. Beide kruisingen krijgen extra opstelstroken. We plaatsen geluidsreducerende voorzieningen, waaronder muren en stiller asfalt. Er komt een laanstructuur en aan de zuidzijde komt een vrijliggend fietspad in twee richtingen.

Hengelder

De rotonde Hengelder – Ringbaan Oost wordt een kruispunt. Er komt een nieuwe rotonde op het kruispunt met de Einsteinstraat ter hoogte van het sportpark. De weg Hengelder krijgt twee parallelwegen. De doorgaande weg krijgt een middenberm. Fietsers rijden over een vrijliggend tweerichtingenfietspad.

De aanpassingen aan de Arnhemseweg en de weg Hengelder vinden plaats voordat de werkzaamheden van de A15/A12 zijn afgerond.

Campagne Op weg in Zevenaar

Met de campagne Op weg in Zevenaar vraagt de gemeente aandacht voor de veranderingen aan de wegen en het spoor in en rond Zevenaar. Op de hoogte blijven? Volg alle ontwikkelingen via www.opweginzevenaar.nl. Hier vind je naast nieuwsberichten en de laatste stand van zaken ook visualisaties en videobeelden van de toekomstige situatie.