Aanpassen Arnhemseweg van start

1 maart 2019
Donderdag 28 februari is het aanpassen van de Arnhemseweg officieel van start gegaan. Na de voorbereidende werkzaamheden van afgelopen maanden, begint vanaf maart 2019 de herinrichting van deze toegangsweg. De komende tijd wordt er dan ook veel werk verricht door alle betrokken partijen.

Starthandeling

Om de start te markeren hebben gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland, burgemeester Lucien van Riswijk, wethouder Carla Koers en Gerhard Weitkamp van aannemingsmaatschappij Van Gelder symbolisch de eerste schop in de grond gezet. Zij onthulden gezamenlijk een vier meter hoge schep met het logo van Op weg in Zevenaar. De schep krijgt een prominente plek bij de werklocatie.

De verkeersstromen in Zevenaar veranderen de komende jaren. Aanleiding is het groeiende verkeer in de regio, onder andere in verband met de geplande aanleg van de doorgetrokken A15 en de verbreding van de A12. Deze veranderingen vragen om extra capaciteit op het wegennet bij de snelweg. De Arnhemseweg en de weg Hengelder worden daarom aangepast.