Landschap met water en bomen

60 (!) Zevenaarse kampioenen gehuldigd

16 juni 2023
Inwonersnieuws

Op donderdag 15 juni heeft wethouder sport Arthur Boone maar liefst 60 kampioenen uit de gemeente Zevenaar met trots gehuldigd. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Zevenaar. Het gezelschap bestond uit zes dansgroepen, twee solistische dansers en twee individuele sporters.

Van wereldkampioene Kempo tot Nederlands kampioen turnen

Ongeveer 100 man stroomde gisteravond het gemeentehuis van Zevenaar binnen. In de maanden april en mei waren er zoveel bewonderingswaardige prestaties behaald, dat de gemeente besloot een gezamenlijke uitreiking te doen. Joanne Wentholt kreeg een oorkonde en bloemen voor het winnen van het wereldkampioenschap Kempo, Quinn Donker werd Nederlands kampioen turnen en de dansgroepen Lil'Unity, UDC Special Heroes, D-Unit, SUPREMEdc, Kids'nBeats en solisten Mauri en Sarah wonnen gouden en zilveren medailles tijdens het Nederlands kampioenschap.

“Sport brengt mensen samen”

Wethouder sport Arthur Boone: “Sport is een verbindende factor. Het draagt bij een gezonde leefstijl, is goed voor de mentale gezondheid, maar brengt vooral mensen samen. In deze prijzen zitten ontzettend veel trainingsuren en bloed, zweet en tranen van de sporters. En heel veel plezier en trots voor de rest van Zevenaar. Vandaag hoop ik dat jullie gaan genieten van alle terechte aandacht, mooie woorden, familie en vrienden. En natuurlijk hopen we jullie weer terug te zien op het hoogste niveau.”

Wij feliciteren nogmaals alle kampioenen!

Huldiging sporters juni 2023