Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

16 juni: Europese dag tegen woninginbraak

16 juni 2021
Op woensdag 16 juni 2021 is de European Focus Day. Dé Europese dag tegen woninginbraak. Nederland doet mee want ook in Nederland worden ieder jaar ruim 40.000 woninginbraken gepleegd. Dit kan grote gevolgen hebben voor het gevoel van veiligheid. Met de juiste preventiemaatregelen neemt de kans op een woninginbraak wel tot 80 procent af.

Een woninginbraak tast het gevoel van veiligheid enorm aan. Wie eerder te maken heeft gehad met woninginbraak, herkent het nare gevoel. Het is een vreselijke gedachte wanneer iemand onuitgenodigd heeft rondgelopen in uw woning, aan uw spullen heeft gezeten en zelfs heeft meegenomen. Een eigen huis is de plek waar de bewoners zich het veiligst moeten kunnen voelen. Geen plek waar anderen ongevraagd binnendringen en zelfs overhoop halen en leegroven.

Vier tips voor veiligheid

De European Focus Day is een goede aanleiding om te laten zien hoe bewoners hun huis kunnen beschermen tegen woninginbraken. Daarom volgen hier vier tips voor een veiliger gevoel:

  1. Maak niet bekend via sociale media wanneer u niet thuis bent. Plaats dus geen vakantiefoto’s als u nog op vakantie bent. En kondig uiteraard ook niet uw vakantie aan via bijvoorbeeld Facebook.
  2. Zorg voor goede sloten op uw deuren en ramen. Denk hierbij aan het gebruik van sloten met het politiekeurmerk. En vergeet niet de schuurdeur.
  3. Sluit altijd alle ramen en deuren als u weggaat, ook als is het maar voor even.
  4. Doe de ‘veilig wonen-scan’ op www.veiligwonenscan.nl.

Meer tips? Kijk dan op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.