Betalen: hoe werkt dat?

Wat zijn de kosten van het parkeren? Hier vindt u ook informatie over de betaalwijze.
Bijvoorbeeld via de Stadspas.Stadspaslezer met stadspas Zevenaar ervoor

Er zijn twee manieren om de parkeerbelasting te voldoen, namelijk vooraf een kaartje kopen bij de ticketautomaat, of achteraf ‘real-time’ afrekenen via de stadspas.

Stadspasparkeren

Als extra service is het bij twintig parkeerautomaten in het kernwinkelgebied bovendien mogelijk om achteraf te betalen. Namelijk met de Stadspas Zevenaar. Om gebruik te maken van deze mogelijkheid moet wel vooraf een Stadspas worden aangevraagd. Meer informatie vindt u op de website van betaald parkeren onder Stadspas.

Ticketautomaat

Bij de meeste automaten kan - naast muntgeld - ook afgerekend worden met de pinpas en met de Chipknip. De automaten zijn zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Aan de voorkant is een display ingebouwd, waarop alle benodigde informatie is aangegeven. Met behulp van grote drukknoppen maakt de bezoeker een keuze. De bezoeker wordt stapsgewijs door alle handelingen geleid. Via een informatieknop kan bovendien meer toelichting worden gevraagd. Bij het kopen van een ticket moet de bezoeker vooraf inschatten hoeveel parkeertijd hij of zij wil kopen.

Gebruik automaten

Hier volgen een paar handige tips voor het betalen met behulp van de parkeerautomaat en de kaartlezer van de Stadspas Zevenaar.

Betaling met de pinpas/chipknip:

 • Kies op de automaat voor pin/chip
 • Met de knoppen +10 en +60 voert u nu de parkeertijd in
 • Vervolgens op OK drukken
 • De keuze maken tussen pin of chip
 • Voer nu uw betaalpas in en volg de instructies op in het onderste betaalscherm (hier zit ook het numerieke toetsenbord)
 • Nadat de betalingsopdracht is verwerkt wordt automatisch uw ticket geprint (dit kan enige tijd duren).

Contante betaling:

 • Werp uw munten in
 • In de bovenste display ziet u hoe lang u nu mag parkeren. U kunt eventueel nog extra muntgeld inwerpen
 • Druk op OK
 • Uw ticket wordt geprint.

Betaling met de Stadspas Zevenaar:

 • Houdt u voor betaling met de Stadspas de kaart voor het blauwe "eP-logo"
 • In de display komt vervolgens uw kenteken te staan
 • De transactie is voltooid.

Tarieven

Op de kaart staan rode en groene stippen. De stippen geven de locaties van de parkeerautomaten weer. Bij de parkeerautomaten die in het rood zijn aangegeven, betaalt u € 0,70 per uur. Ook bij de automaten die in het groen zijn aangegeven betaalt u in eerste instantie € 0,70 per uur. Indien u op deze locaties echter € 1,50 betaalt, krijgt u vijf uur parkeertijd en bij € 3,- een dagkaart.

Einde parkeertijd

De parkeertijden lopen op de parkeerterreinen in het centrum in het winkelgebied niet door naar de volgende dag. U betaalt dan tot het einde van de parkeertijd; het teveel betaalde bedrag loopt niet door tot de volgende dag. Parkeerautomaten keren geen geld uit, dus u moet tegen het einde van de parkeertijd met kleinere munteenheden betalen. Als u meer munten inwerpt dan voor langer dan de eindtijd van die dag, dan komt er in het scherm te staan dat de maximum muntinworp is bereikt en wordt de muntinworp geblokkeerd. U kunt, voordat u op OK (ticket printen) drukt, nog kiezen voor muntteruggave.
De parkeertijden in de woonstraten in en rond het centrum lopen wel door naar de volgende dag. Dit is o.a. voor logés van bewoners. Indien u daar bijvoorbeeld op donderdag om 16.00 uur € 1,50 betaalt, kunt u tot vrijdagochtend 11.00 uur parkeren. U kunt, voordat u op OK (ticket printen) drukt, nog kiezen voor muntteruggave.

Overzichtkaartje met betaalpunten voor parkeren

Bezoekadres
Publieksbalies
BAThuis
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar
(0316) 595 111

Openingstijden en
bereikbaarheid

 

link naar informatie live volgen raads- en commissievergaderingen

link naar informatie Zevenaar verhuist

link naar pagina Burgernet

link naar Mijn Overheid